Duikscholen op La Palma starten petitie tegen plan

Via het platform Change.org is een petitie gestart tegen het plan van de burgemeester van Brenja Baja om het duiken vanaf het strand van Los Cancajos te reguleren.

De gemeenteraad zegt zich te willen richten op een aantrekkelijk aanbod van activiteiten die kunnen worden aangeboden op het strand. Volgens de bedenkers van het plan is het om deze reden belangrijk om activiteiten zoals het duiken op een andere manier te organiseren.

los.cancajos.strand.palma
Het strand van Los Cancajos

De duikscholen op La Palma zijn van mening dat de nieuwe plannen zoals het verbod op toegang tot de oceaan vanaf het strand voor restaurant El Pulp en het verbieden van duiken binnen de veilige zone achter de golfbrekers het onmogelijk zullen maken om duiklessen te gaan geven vanaf het strand van Los Cancajos.

Wanneer de maatregelen van de gemeente Brenja Baja van kracht zullen gaan zullen duikcentra genoodzaakt zijn om opzoek te gaan naar alternatieve locaties op het eiland. Dit zal een negatieve invloed hebben op het aantal gasten in het belangrijkste toeristenoord van La Palma.

Door zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen via het platform Change.org hopen de duikscholen de gemeente van Brenja Baja er toe te bewegen om het plan aan te passen waardoor duikers in Los Cancajos niet zullen worden benadeeld.

Bron: La Palma Ahora

Gerelateerde links:
Onderteken de peritie op Chang.org

Scroll naar boven