Palmeros blij met overvloedige regen

Na de gortdroge winters van 2014 zijn de Palmeros bijzonder verguld met de overvloedige regenbuien die er donderdag zijn gevallen. Ook voor vandaag verwacht de plaatselijke weerdienst flinke regenval.

De kristalheldere beek in de kloof Las Angustias, de natuurlijke afvoer van de Caldera de Taburiente, veranderde door de overvloedige waterval in een modderige rivier die veel bekijks trok. Palmeros trokken er op uit om het woeste water te fotograferen.

regen.lapalma
Palmera neemt foto van de rivier door de kloof Las Angustias

Reddingsactie met helikopter
Uit voorzorg zijn enkele wegen en de toegang tot de Caldera de Taburiente gesloten. Ondanks waarschuwingen van parkwachters van het Nationale Park Caldera de Taburiente zijn er donderdagochtend toch vier wandelaars de krater binnen gegaan. Het viertal werd in de middag overvallen door heftige regen en het wassende water in de kloof. De wandelaars zijn tegen de avond gered door een helikopter van de reddingsbrigade GES.

tazacorte.regen.kloof
Twee serveersters van restaurant Taberne in Tazacorte kijken in de pauze naar de modderrivier door de Barranco Las Angustias.

Code geel en ongemakken
Voor het gehele eiland is ook voor vandaag code geel afgekondigd, bewoners word aangeraden om alleen wanneer dat echt noodzakelijk is het huis te verlaten. De ongemakken beperkten zich tot op dit moment tot lekkende daken, stroomuitval en stenen op de weg, persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Volgens de weerdienst blijft de regen beperkt tot twee dagen en schijnt zaterdag wederom volop de zon.

Tekst en foto`s La Palma Nieuws
Gerelateerde artikelen:
El Tiempo, het actuele weer
Het weer op La Palma

Scroll naar boven