Vakantie in het land van de weer-kameleons

Het land van de weer-kameleons is met een directe vlucht bereikbaar vanaf La Palma. Een persoonlijk verslag.

Het land dat ik regelmatig bezoek, is het land van de weer-kameleons, een plek waar de buienradar de meest bezochte informatiebron is en het weer het meest besproken onderwerp.

De bewoners hebben zich wonderwel aangepast aan het wisselende klimaat en worden daarom ook wel weer-kameleons genoemd. Als het regent, worden ze lekker nat, trekken droge kleren aan en voelen zich daarna opgekikkerd. Wanneer het vriest, doen ze een ommetje voor een frisse neus. Bij harde wind gaan ze lekker uitwaaien. En na regen volgt altijd zonneschijn. Wordt het te heet, dan rijdt het hele land massaal naar een meer of de zee en zijn ze lekker een dagje uit.

Zo snel als de zon verschijnt, kan deze ook weer verdwijnen. Een stevige regenbui of snijdende kou weerhoudt niemand ervan om op een terras te gaan zitten. De terrassen zijn overdekt met waterdichte parasols en infraroodlampen om de bezoekers te verwarmen. En als de regen eindelijk stopt, begint het te waaien. De bomen schudden hun oude takken uit hun kroon. Als er een bierglas van de terrastafel waait, begint iedereen te juichen, want scherven brengen geluk.

De weer-kameleons van dit onstuimige land staan wereldwijd bekend om hun goede neus voor zaken. Ze voelen goed aan uit welke windrichting iets te halen valt. Het meest verkochte gerecht op de terrassen is gebakken lucht, en Haagse bluf is een plaatselijke specialiteit.

De bewoners van mijn favoriete vakantieland zijn sympathiek, extravert en nieuwsgierig. Het is het enige volk ter wereld dat beter Engels spreekt dan de bewoners van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten samen. Ik kom graag in het land van de weer-kameleons, waar één en één niet twee is, maar drie.

Om hun batterij op te laden, vliegen ze naar de zon. De zon wordt bij voorkeur liggend op een handdoek aanbeden. Een enkeling neemt behalve een strandlaken ook wandelschoenen mee. Weg van het massatoerisme vinden ze op La Palma hun Walhalla. De kleur-kameleons nemen de eerste dagen een felrode kleur aan en beginnen na enkele dagen te vervellen.

Na een week of twee zon, blauwe lucht en groene bergen begint het zonnige weer te vervelen. Het verlangen naar een frisse regenbui wordt zo sterk dat heimwee opkomt naar het land met de vier seizoenen en zijn aangenaam afwisselende, contrastrijke klimaat.

Aanvullende informatie:
Er wordt vanaf La Palma tot november tweemaal per week en daarna eenmaal per week met een directe vlucht naar het land van de weer-kameleons gevlogen.

Inside Tips:
Boek een koffer bij met extra kleren vanwege het contrastrijke weer.

Maak ook een reis naar het zuidelijk gelegen land van de weer-kameleons, met zijn bescheiden, zachtaardige, bourgondische bevolking, en probeer het door monniken gebrouwen gerstenat dat wordt geserveerd in glazen ter grootte van een vissenkom.

Extra informatie over vluchten vanaf La Palma naar het land van de weer-kameleons

Informatie over het wandel-Walhalla La Palma

Tekst en foto´s: Siepko9 gedachten over “Vakantie in het land van de weer-kameleons”

 1. Johan en Anneke

  Wat een ongelofelijk leuk stuk over ons kikkerlandje en hun inwoners. Wij zijn op dit moment voor de vijfde keer op het prachtige La Palma en genieten inderdaad van de zon en de schitterende wandelingen. Johan en Anneke

 2. Wouter van Wijngaarden

  Je hebt jezelf weer eens overtroffen Siepko, een ontzettend leuk stukje. Ik moet ineens aan oppermeteoroloog Erwin Krol denken, die met mooie woorden en een opbeurende lach zelfs het meest verschrikkelijke hondenweer nog kon presenteren als iets moois. Ik krijg haast (haast!) zin om eens naar dat land op vakantie te gaan. Voor een weekje of twee….

  Nog 1,5 week, dan ontsnappen we voor 3 weken naar Frankrijk, wellicht dat we noord-Spanje ook nog aan doen.

 3. Heika Smook

  Dat was weer een prachtig verhaal. Kunnen we ons hier eens even in onze zak steken. gr. Heika

 4. Peter de Ligny

  Hoi Siepko, Ik had vorige week ook een directe vlucht met Condor op woensdag. Staat niet in je lijstje. Gr, Peter

 5. duurde even voordat ik je doorhad Siepko. aanvankelijk dacht ik aan La Gomera, maar er gingen steeds meer dingen niet kloppen, hahaha, je blijft gevat !!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven