La Palma nieuws op vakantie

Om even echt weg te zijn, hebben we de reis met de boot naar het buureiland La Gomera gemaakt. We genieten van onze vakantie!

Ook op ons geliefde buureiland is het rustig. Veel restaurants hebben in deze kalme periode, voordat de zomervakantie echt begint, een bord op de deur hangen met de mededeling: “cerrado por vacaciones” (gesloten vanwege vakantie). Juni is de rustigste maand van het jaar voor iedereen die leeft van toerisme. Daarom hebben ook wij de deur achter ons gesloten. Nog even genieten van de rust voordat de zomervakantie van start gaat.

In augustus gaan de Spanjaarden massaal op vakantie. Het hele land ligt dan plat, behalve de restaurants die in deze zomermaand door het dak gaan, en op de stranden lig je hutje mutje.

Mysterieus bericht
Zelfs het nieuws lijkt in juni opgedroogd, met slechts een opmerkelijk en mysterieus bericht vanuit Tazacorte. Op de ochtend van 23 juni werd het dorp wakker met een speedboot met maar liefst vier buitenboordmotoren op het strand. Ooggetuigen zagen hoe het vaartuig rond vier uur ‘s ochtends, met de motoren aan, maar zonder lading en zonder iemand aan boord, de kust van La Palma bereikte.

De Guardia Civil onderzoekt de zaak en heeft in de boot naar vingerafdrukken gezocht. Een van de meest aannemelijke theorieën is dat de boot op volle zee is achtergelaten. Dit type boot wordt vaak gebruikt door drugshandelnetwerken die opereren in de Straat van Gibraltar; nadat het vaartuig daarvoor werd gebruikt, is het waarschijnlijk op volle zee gekomen en toevallig in La Palma aangekomen. Het onderzoek wordt vervolgd en zodra er nieuws is, zal ik mijn vakantie onderbreken om jou daar als eerste over te informeren.

Breaking news
Inmiddels zijn we een paar dagen verder. Ik zit op de boot terug naar La Palma met breaking news. Afgelopen zaterdag ontdekte het douanebewakingsschip ‘Fulmar’ een snelle speedboot in de wateren nabij de Canarische Eilanden. De boot sloeg op de vlucht en 900 kilo cocaïne werd overboord gegooid. De achtervolging duurde, onder moeilijke weersomstandigheden, meer dan zes uur. De narcoboot met bemanning wist te ontkomen.

De volgende ochtend werd een speedboot leeg teruggevonden op het strand van Tazacorte. De politie gaat ervan uit dat het vrijwel zeker de boot betreft die na de achtervolging door het Speciale Operaties Schip is gevlucht.

Tekst: Siepko Wenning Foto en video: ElTime

4 gedachten over “La Palma nieuws op vakantie”

  1. Is het wat voor jou Siepko om deze boot over te nemen. Kan je alle huurders van.je huizen mee nemen voor een tochtje.
    Zou een enorme service zijn!

  2. Frans van der Stelt

    Ik mag aannemen dat deze aangetroffen boot inbeslaggenomen is en dat de Garda Civil deze mag houden voor toekomstige acties want zo te lezen is deze boot lekker snel

  3. Zijn die 900 kg ook gevonden in zee?? Anders is het moeilijk te zeggen dat het 900 kg betreft, vooral als de drugssmokkelaars zijn ontkomen, dan kan niemand dat navertellen…

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven