Hekken rond Puerto Naos verwijderd

We hebben er lang op moeten wachten, vanaf maandag 3 juni worden de veiligheidshekken rond Puerto Naos verwijderd.

De toegangsbeperkingen zijn opgeheven, met uitzondering van het gebiedje rond de rots van Playa Chica, waar een QR-code nog steeds vereist is.

De rots van Playa Chica in Puerto Naos. (foto: lapalma biosfera)

Puerto Naos was sinds de uitbarsting van de Tajogaite-vulkaan in 2021 gesloten vanwege de aanwezigheid van giftige gassen. De eilandregering heeft 1.080 sensoren geplaatst om de luchtkwaliteit te monitoren, waardoor een bezoek aan Puerto Naos weer veilig is.

Toiletten, kleedkamers, toegangsplanken en het strand worden klaargemaakt voor de verwachte drukke zomer. Dit is een belangrijke stap naar de normalisatie van het leven en recreatie in Puerto Naos.

Het wachten is nog op toestemming om ook Hotel Sol te kunnen openen. Daarnaast is het nog niet toegestaan om de appartementen in Puerto Naos te verhuren aan toeristen. Maar voor een duik in de oceaan is iedereen welkom.

Bron: eltime

Meer informatie over stranden aan de westkust:

13 gedachten over “Hekken rond Puerto Naos verwijderd”

 1. Wow, dat is heel goed nieuws, vooral voor de bewoners, eindelijk terugkomen naar hun eigen stekkie. Ik wens hun ook een hartelijke thuiskomst toe en fijn dat er weer toeristen naar Puerto Naos kunnen komen.

 2. De bars op de boulevaar kan nog wel even duren ( zijn niet vrij gegeven, en moeten nog verbouwen ect ect) In de zomer zijn die nog niet open. Wij hopen in begin van november. Als alles goed is gaat de Kiosko op het strand open volgende maand.

  Saludos Mark ( beachbar puerto Naos )

  1. Mark, wij komen in januari zeker langs voor een ijsje of cocktail of misschien toch ook nog een kroketje

  2. Jolanda de Keijzer

   Dankjewel voor je informatie. Goed te horen dat jullie weer terugkomen al duurt het nog even. Hopelijk in januari weer een sangria op je terras!
   Groet Johan & Jolanda

 3. Kan onze vriendin eindelijk weer naar haar eigen huis terug word het leven weer een beetje normaal. Willem Arens.

 4. hoi Siepko,
  Goed nieuws! We zijn jaren naar Puerto Naos geweest en het ziet er naar uit dat het weer mogelijk is.
  Hartelijke groet,
  Wouter Groeneweg

 5. Dat Sol open gaat zal nog wel even duren lees ik op deze duitstalige blog op 12 juni: idafe.com/German/51blog_de.html

  Vertaald:
  Hotel Sol opent zijn deuren op 15 juli. “Zonder klanten”, zei Sergio Rodríguez. Het is nu een raadsel wat hij daarmee bedoelde. De meest waarschijnlijke interpretatie is dat er renovatiewerkzaamheden zullen starten en dat de hotelketen 4,5 miljoen euro zal investeren om in het najaar klaar te zijn voor het winterseizoen.

 6. Siepko Wenning

  Ik hoorde gisteren op de radio dat wanneer Hotel Sol opengaat er voor de eerste weken nog weinig boekingen zijn. Alleen het hotel gaat open, de appartementen van Sol blijven nog even gesloten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven