Pudding als dessert op Dia de Canarias

Donderdag 30 mei werd op La Palma Dia de Canarias gevierd. De dag voor het feest wordt in de krant het menu dat in het ziekenhuis wordt geserveerd uitvoerig besproken.

Ik heb het nieuwsartikel voor je vertaald:
Het Ziekenhuis van La Palma heeft op 30 mei, ter gelegenheid van de viering van de Dag van de Canarische Eilanden, een speciaal menu samengesteld. Het menu omvat een groentestoofpot met maïs als voorgerecht, vis in saus met zoete aardappel en een plakje gofio als hoofdgerecht, en een pudding met rozijnen en amandelen als dessert.

Het speciale menu wordt bereid met lokale producten. Hierdoor kunnen de opgenomen patiënten genieten van deze festiviteit door typische gerechten uit de Canarische keuken te proeven, wat hun verblijf in het ziekenhuis aangenamer zal maken. Voor patiënten met verschillende aandoeningen zullen de samengestelde menu’s voldoen aan de medische richtlijnen en worden aangepast aan hun voedingsbehoeften.

In hetzelfde nieuwsartikel worden tevens de menu’s van alle andere ziekenhuizen op de Canarische eilanden besproken.

Lig je in Tenerife in het ziekenhuis, dan krijg je als dessert een banaan. Wat het nagerecht betreft ben je als patiënt beter af in het ziekenhuis van Gran Canaria; daar staat mousse van gofio en palmhoning of gestoofde appel op wortelmarmelade op het menu. Fuerteventura serveert zijn patiënten Mari Pepa taart als dessert, een taart gemaakt van mariakaakjes en slagroom.

We hopen van harte dat het feestmenu zal bijdragen aan het spoedige herstel van de patiënten.

Buiten de deuren van het ziekenhuis ging het er een stuk luidruchtiger en gezelliger aan toe, met folkloremuziek en typische Canarische hapjes en wijn.

Bron: el dia Foto boven: Gobierno de Canarias. Foto onder: Tagomate

Meer informatie: bewoners La Palma

1 gedachte over “Pudding als dessert op Dia de Canarias”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven