Puerto Noas en Bombilla nog altijd gesloten

De wederopbouw in het gebied rond het dorpje Todoque na de vulkaaneruptie in 2021 gaat gestaag vooruit.

Er worden grote stappen gemaakt met de infrastructuur. Steeds meer bewoners die hun huis verloren vonden een huis of zijn gestart met de bouw van een nieuw onderkomen.

Kiosk op strand van Puerto Naos (Foto:Oceaanzicht)

Slapende vulkaan
Het andere goede nieuws is te lezen in het laatste rapport van wetenschappers waarin staat dat het vrijwel uitgesloten is dat de vulkaan Tajojaite zal reactiveren. Anders gezegd, de vulkaan is langzaam in slaap gesukkeld en niet van plan om binnenkort wakker te worden.

Puerto Naos en Bombilla
Slecht nieuws is er over Puerto Naos en Bombilla. Volksgezondheid heeft opnieuw het advies uitgebracht om beide dorpen ontruimd te houden. De uitstoot van gassen in Puerto Naos en Bombilla is nog altijd te hoog.

Er zijn 92 meetstations geïnstalleerde die continu de CO2-concentratie in de lucht meten.  In Bombilla en Puerto Naos, worden nog steeds abnormaal hoge CO2-waarden geregistreerd.

Zorgelijk is dat er nog altijd geen neerwaartse trend wordt waargenomen. De kans dat beide kustplaatsen op korte termijn zullen worden heropend is daardoor zeer klein.

Het restaurant op palen Cocomar in Bombilla. (Foto: Oceaanzicht)

Tegenvaller
De sluiting van met name de badplaats Puerto Naos is voor La Palma een tegenvaller. In eerste instantie voor de bewoners die nog altijd niet kunnen terugkeren naar hun huis.
Ook vanuit economisch oogpunt gezien is de sluiting van de belangrijkste badplaats van het eiland een groot gemis. Het aantal beschikbare bedden voor toeristen is gedaald waardoor er voor touroperators en vliegtuigmaatschappijen minder valt te verdienen. Er staan om deze reden minder vluchten gepland naar La Palma.

La Palma biedt daarentegen nog altijd een rijk gevarieerd en prachtig aanbod aan vakantiehuizen en villa`s die vrijwel allemaal met zorg en liefde worden beheerd door de bewoners van het eiland. En ook vandaag schijnt op La Palma de zon!

Bron: Eltime.es

 

Vakantiehuizen op La Palma met Oceaanzicht

6 gedachten over “Puerto Noas en Bombilla nog altijd gesloten”

 1. Wat erg is dat toch voor de mensen! Hopelijk komt er snel verandering in en kunnen de mensen weer terug.

 2. Egbert Delfos

  Dank je Siepko voor de realistische weergave, die helaas voor de bewoners en zij die van het toerisme afhankelijk zijn als een zwaard van Damocles boven hun hoofden hangt. Jouw verhaal sluit goed aan bij de info uit El time.

 3. Het gaat dus jog steeds bet ups en downs. We hopen volgend jaar weer een vakantIe op het mooie La Palma door te brengen.
  Gr. Heika

 4. Wat jammer voor Puerto Noas. Daar gelogeerd in het hotel op de punt.
  Golven beukten toen op de kust en konden niet echt zwemmen in. de zee vanwege de golven. Maar wel lekker wandelen op de boulevard.
  La Bombilla hebben we wel kunnen zwemmen en snorkelen en hadden wij onze eerste ontmoeting met een schildpad. Iets om nooit te vergeten

 5. Arjan Dannenberg

  Deze plaatsen hadden wij ook op onze reisroute staan , maar helaas , een goede reden om terug te gaan naar La Palma,
  Hopelijk komt er voor de mensen , bedrijven en alle betrokkenen in dit gebied snel uitzicht op betere tijden!!!
  Gr.Arjan

 6. Philip Reinders

  Wat erg voor de bewoners, we hebben daar in het vakantiehuis Casa Bayana vertoefd en veel in de omgeving gelopen en onze boodschappen gedaan.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven