Kom naar La Palma en ontvang 250 euro

La Palma is zonder enige twijfel het mooiste Canarische eiland van de archipel. Het eiland is voor 2/3 deel beschermd natuurgebied, we hebben strandjes, gezellige stadjes en slapende dorpjes en sinds kort een nieuwe vulkaan die nog een beetje staat uit te hijgen van een enorme inspanning.

Toch denk de eilandregering de bewoners van Spanje een extra stimulans te moeten geven om deze zomer naar La Palma te komen.

Prepaid Visa-kaarten

Er zijn 8000 betaalkaarten beschikbaar met een waarde van 250 euro. Spanjaarden kunnen deze kaart aanvragen en vervolgens op La Palma besteden bij de plaatselijke middenstand. Zo vangen we twee vliegen in een klap. Spanje loopt deze zomer leeg om naar La Palma te komen en het extra geld dat wordt besteed wordt in de economie geïnjecteerd.

De verwachte belangstelling is groot. Omdat de vraag het aanbod ver zal overstijgen worden de betaalkaarten verstrekt per loting. 24 april vindt de eerste loting plaats, een maand later worden de laatste 4000 virtuele prepaid Visa-kaarten verloot.

Met de kaart kun je bij 187 geregistreerde bedrijven betalen en het aantal middenstanders dat mee wil doen loop nog altijd op. Kom je naar La Palma en had je geluk met de loting mag je straks gratis met de dolfijnen boot mee, of in een café de papas arugadas proberen.

Wil je ook een Bono Turistico voor La Palma met daarop € 250 ontvangen dan zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
Je bent ouder dan 18 jaar en je staat ingeschreven als Spaanse ingezetene.

 

4 gedachten over “Kom naar La Palma en ontvang 250 euro”

 1. Peter de Ligny

  Heh das nou jammer, ben een gewone kaaskop, maar kom toch wel hoor

 2. Nou nog even snel inschrijven in Spanje dan maar! Zou het in een week lukken? Over precies één week van nu liggen de kinderen op bed, is de koffer uitgepakt en zitten wij aan een glas Vega Norte (of vergelijkbaar..). Het geeft me een gevoel van binnen wat onbeschrijflijk is. La Palma, llegamos pronto!

  Overigens vind ik de uitspraak van Zapata deze week wel weer heel geruststellend; we moeten het toerisme op La Palma herstellen, maar we maken geen Tenerife of Gran Canaria van ons eiland. La Palma houdt zijn charme, de reden waarom wij maar terug blijven komen, en ik me er zo thuis voel.

 3. Hallo Siepko,
  Wanneer ben je een Spaans ingezetene? Ik heb een NIE nummer, een Spaanse bankrekening en een huis in Catalonia, maar toch woon ik in Nederland.
  Groeten Josephine

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven