Los Indianos, het grootste toneelstuk van de Canarische eilanden

Stel je eens voor, een eiland in de Atlantische oceaan met 85.000 inwoners. Een eiland waar het leven ogenschijnlijk en vooral tranquilo verloopt.

Behalve dan op die ene dag van het jaar waarop bijna 80.000 personen naar de hoofdstad van het eiland trekken om het carnaval Los Indianos te vieren.

De dag waarop met witte talkpoeder de emigranten die naar Cuba, Colombia en Venezuela waren vertrokken worden onthaald. Tenminste, dat wordt er gespeeld door alle feestvierders in het grootste toneelstuk van de Canarische eilanden.

Na een oponthoud van drie jaar kon het carnaval weer doorgaan. Ik was zelf getuige van het grootse tonelstuk. Groots, feestelijk en ondanks al die mensen toch muy tranquilo, tranquilo.

Een echte mojito gemaakt van suikerriet, rum, citroen en munt is een goede manier om in de stemming te komen.

Alle foto`s: S.W, behalve van de mojito: Marjan.

 

 

Lees ook: Het kleurrijke carnaval van Los LLanos

4 gedachten over “Los Indianos, het grootste toneelstuk van de Canarische eilanden”

  1. Ook mijn man en ik hebben het weer meegevierd. We plannen onze vakantie er altijd omheen. Het feest begon al in de bus. Iemand pakte de microfoon en begon te zingen. Iedereen deed natuurlijk mee. In de stad was het ook een geweldig feest. De mensen zijn zo vrolijk en zo vriendelijk. Tegen iedereen. Er valt geen wanklank. We hopen het volgend jaar weer mee te maken. En ook dan gaan we weer in het wit gekleed.
    Gr. Heika

  2. Egbert Delfos

    Mooi dat deze traditie met historische achtergrond bewaard blijft. Voor mij een mengeling van goede herinneringen aan het trotse Cuba en aan La Palma met haar deels Cubaanse invloed.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven