Witte kerst op La Palma

Een witte kerst op La Palma klinkt romantisch. De meeste bezoekers op het eiland hadden ongetwijfeld een totaal andere voorstelling van de vakantie.

Webcam op de Roque de los Muchachos.

Om met je voeten door de sneeuw te wandelen moeten er eerst nog wel 400 bochten worden genomen. Pas boven de 1800 meter begint de sneeuw onder je schoenen te kraken. Mocht je plannen hebben om naar boven te gaan dan kan dat alleen te voet, de Lp-4 naar de hoogste top is gesloten. Neem wat warms mee, de temperatuur is er min 2 graden.

We kunnen je dit keer (nog) niet en foto sturen van badgasten op het zonnigste strand van Europa in Tazacorte met op de achtergrond de witte toppen van de Caldera. Ik betwijfel of de temperatuur aan de kust vandaag boven de 19 graden zal stijgen. Onder de 1800 meter is het vandaag kil en nat. Er is vannacht op enkele plaatsen een halve meter water per vierkante meter gevallen.

De weg naar de Roque de los Muchachos (Foto: Eltime.es)

Regen tijdens de feestdagen is en uitzondering. Bijna altijd klinken we de glazen zonder regengekletter en met zomerse temperaturen.

We zullen nog even geduld moeten hebben. Pas donderdag gaat het echt weer beter worden.

Ondertussen bedenken we allerlei opties wat we met deze dag kunnen doen. Wandelen door de regen of nog even wachten tot de zon zich tussen de buien door laat zien.

 

Webcam op La Palma
Weer op La Palma

5 gedachten over “Witte kerst op La Palma”

  1. Mooi is het daar boven!!! Jaren geleden hebben Cor en ik dat ook beleefd rond deze tijd!! Toen was het mistig boven en vroor het zo hard dat er aan het lage struikgewas HORIZONTALE ijspegels zaten!!! Prachtig en bovendien klingelden ze net als kerstklokjes tegen elkaar door de harde wind!! Super sprookjesachtig en bijna surrealistisch!! Om nooit meer te vergeten mensen. Dat kan dus ook op zonnig La Palma! Lieve groet van Helen (Cor is recent overleden helaas!) mooie dagen voor jullie beiden.

  2. Dat is inderdaad lang geleden dat er sneeuw lag. En zoveel regen! Maar… na regen komt: ☀️

  3. Rinske Vellinga

    Hoi Siepko, wat een mooie kerst saar aan de top bij RdlM! Qij zitten 2 weken op Fuerte en hebben juist een warme kerst beleefd, gisteren. In de ochtend waaide het amper en was het (te) warm. Vandaag waaide het weer lekker en was het hier bij Gran Tarajal 24 graden.

  4. In februari 2007 ook in de sneeuw gezeten,heel mooi, heel spannend en daarbij doodeng . Ik zou het niet weer doen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven