Virgen del Pino op reis

De heilige Maria van het pijnbos is na de processie van 20 augustus nog altijd in het centrum van El Paso. Tijdens haar verblijf in de Iglesia Bonanza  maakt de Virgen uitstapjes naar verschillende buurten in de gemeente van El Paso.

De Virgen del Pino, Maria van het pijnbos op reis over de nieuwe weg naar Las Manchas.

Door de pandemie moest het populairste volksfeest een jaar worden uitgesteld en nu ze is teruggekeerd wordt ze geconfronteerd met een ander landschap.

Waar eerst op een glooiende vlakte op de Cumbre Vieja vijgen en moerbeien groeiden staat nu een vulkaan van 200 meter hoog.

De Virgen del Pino is op een kar geplaatst en over de nieuwe weg over de gestolde lavarivier gereden naar de de wijk Las Manchas en Laguna.

De mis aan de voet van de vulkaan werd bijgewoond door meer dan 100 bewoners.

Tijdens deze reis ontmoette de Maria van het pijnbos de beschermheilige Fatima van Las Manchas en San Nicolas. Samen trokken ze verder in processie naar het plein waar in 1949 de lavastroom van de San Juan een bocht richting het noorden maakte waardoor het kerkje en de woningen van het dorp bespaard bleven. De mis werd bijgewoond door meer dan 100 bewoners.

Op 4 september wordt de Maria van het pijnbos terug gedragen naar het kerkje aan de rand van het pijnbos waar ze de komende drie jaar zal verblijven.

Bron en foto`s El Time.es

 

Lees ook: Wat is een Pastor Garafiano?

Wandelen we met Leon door Los Llanos dan krijgen we regelmatig de vraag: Is het een Pastror Garafiano? Blijkbaar is het zelfs voor de eilandbewoners niet helemaal duidelijk hoe een Garafiano er uit ziet.

 

Scroll naar boven