Einde tropische storm Hermine op La Palma

Maandagmiddag om 12 uur kondigt de minister president van de Canarische eilanden het einde aan van de maximale alarmtoestand vanwege de tropische storm Hermine. Op dinsdag mogen de kinderen weer naar school.

De weg wordt schoon gemaakt van stenen en modder bij Breña Baja (foto:Elapuron)

Tropsiche storm Hermine
De aangekondigde komst van de tropische storm Hermine bracht de Canarische eilanden in opperste paraatheid.

Naar La Palma werden extra reddingsvoertuigen overgebracht, de militaire urgentie-eenheid stond op scherp, een crisisteam werd samengesteld en de bevolking werd gevraagd om binnen te blijven.


Historische regenval
Op het regenkaartje van La Palma-Meteo is goed te zien waar de regen de afgelopen dagen is gevallen. In het gebied boven Mazo viel maar liefst meer dan 300 liter water per vierkante meter.

Hermine zal worden herinnerd als een “historisch” meteorologisch verschijnsel met op La Palma op enkele locaties meer dan 300 liter per vierkante meter.

De grootste incidenten bleven ondanks de grote hoeveelheid regen die er met name aan de oostkant van het eiland is gevallen beperkt tot stroomonderbrekingen, het cancelen en omleiden van vliegtuigen en stenen op de weg.

Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Bron: prensa La Palma Foto: Elapuron

 

 

Meer informatie weer La Palma

7 gedachten over “Einde tropische storm Hermine op La Palma”

 1. Fons Vd brande

  Ik heb een vraag over de weg van Los Lanos tot Puerto Naos.
  Is er al nieuws wanneer Puerto Naos weer te bereiken is en met name Sol La Palma? Wij komen er al 25 jaar met de kerst maar niemand in Nederland, Sol zelf of Madrid (hoofdkantoor) kan er iets over zeggen. Ook bv over de stikstof?
  Wij hebben bij TUI voor 2×2 personen geboekt, betaald maar zij weten het ook niet….
  Zou u meer weten?

  1. Marc Smout

   We werden geconfronteerd met de dezelfde situatie; het is vooral de ontoegankelijkheid van onder meer Puerto Naos dat ons deed besluiten Sol La Palma om te boeken naar een ander hotel; niemand weet blijkbaar of de giftige dampen verdwijnen of blijven hangen ; een bron van informatie is Diario de Avisos.

 2. Fijn, Siepko, dat je ons op de hoogte brengt over het wel en wee op La Palma. Met dank en waardering.

 3. Egbert Delfos

  Dank je Siepko voor de nuttige informatie. De natuur is in al zijn verschijningen machtig, dat is ook dít keer weer getoond. Ik mag het woord “gelukkig” eigenlijk niet gebruiken maar een 2e catastrofe binnen een jaar is het vulkanisch gebied rond El Paso bespaard gebleven.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven