Ideëen voor de toekomst van La Palma

Iedereen heeft wel een idee hoe de toekomst van La Palma er uit zou moeten zien.

De Oceanograaf Fran Garlaz, eigenaar van een ecologische bananenplantage in Puerto Naos en voorzitter van de Vereniging voor Actief Toerisme op La Palma, wil al die ideeën verzamelen om vandaag de juiste besluiten te nemen voor de dag van morgen.

Dal van Aridane vanaf vulkaan Birigoyo (Foto: Wim v.d. Vaart)

Duurzaam toerisme
De oceanograaf is van mening dat de herstelperiode na de vulkaaneruptie het eiland een unieke kans geeft om door middel van een evenwichtige ontwikkeling tussen duurzaam toerisme en landbouw te werken aan een toekomst waar we trots op kunnen zijn.

Daarbij is het volgens Fran Garlaz belangrijk om de veranderingen in het landschap die de vulkaan heeft teweeg gebracht zoveel mogelijk intact te laten. De architectuur moet passend zijn bij het Canarische karakter van het eiland.

La Palma is het eiland van de vulkaan, het zou een gemiste kans zijn om overhaaste beslissingen te nemen over het nieuwe grondgebied. De manier waarop er op dit moment wordt gewerkt aan enkele wegen is naar zijn mening al destructief.

De toppen van de Caldera en de Cumbre Vieja. (Foto: S.W.)

Debatteren
De eilandbewoners zouden deze periode moeten aangrijpen om te debatteren over welke ontwikkelingsmodel ze wenst. Alle wederopbouwwerkzaamheden die worden verricht, zouden ondergeschikt moeten zijn aan een eilandproject.

La Palma is volgens Fran een machtig eiland, met een gigantisch potentieel voor de ontwikkeling van het toerisme dat elke bestemming in Europa zou willen; La Palma is een ruwe diamant. Hij benadrukt echter dat het eiland behoefte heeft aan duurzaam toerisme, met kleine hotels in landbouwgebieden, en dat La Palma moet worden voorzien van de infrastructuren die de bewoners nodig hebben om een waardig leven te kunnen leiden.

De Oceanograaf benadrukt dat de mensen die naar La Palma komen niet willen eten in een restaurant met 200 gasten, ze willen kleine huisjes, charmante hotels afgewisseld met plantages.

Bron: Eltime.es

Stuur je ideëen naar het e-mail adres van Fran op de website van de Ecofinca in Puerto Naos

 

Lees ook: De reisgids nalopen op veranderingen

 

2 gedachten over “Ideëen voor de toekomst van La Palma”

  1. Elly Greving

    Laat de schoonheid van La Palma zoveel mogelijk zijn in zijn oorspronkelijke staat.
    Elke verandering is nog geen verbetering.
    God bless you en La Palma.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven