Puerto Naos en Bombilla in afwachting

Er worden na de vulkaaneruptie grote stappen gemaakt op La Palma.

Het realiseren van een weg over de lava in de richting van Puerto Naos gaat sneller dan verwacht. Allemaal goed nieuws maar de uitstoot van CO2 in het gebied Puerto Naos en Bombilla is nog altijd een probleem.

Verlaten badplaats
De bewoners kunnen nog niet terug naar huis vanwege de gassen. Puerto Naos is nog altijd een verlaten badplaats met gesloten terrassen, strand en restaurants.

CO2 wordt aangevoerd door de vulkaantunnels die vanaf de vulkaan tot aan de kust gaat. Er wordt op dit moment gewerkt aan een bewakingsnetwerk met 40 tot 60 waarnemingspunten. Het probleem doet zich alleen voor in het gebiedje tussen Puerto Naos en Bombilla. Alle andere stranden van La Palma zijn wel geopend.

Volgens de laatste metingen is er een zekere neerwaartse tendens waargenomen.

Geduld
We zullen nog even geduld moeten hebben voordat we terug kunnen keren naar Puerto Naos. Hoeveel geduld daarvoor nodig is weet op dit moment niemand.

Bron: eltime.es Foto´s: S.W.

8 gedachten over “Puerto Naos en Bombilla in afwachting”

 1. Siepko,

  Is het dan wel verstandig om reeds in september naar La palma te komen je weet wel wij hebben gereseerveerd voor een huis met zwembad in Tacande dit is niet zover van de vulkaan.Zijn alle wandelpaden open zoals de vulkaanroute? Kan je al vanaf het zuiden in het westen terug naar El Paso?

  1. Natuurlijk kun je naar La Palma komen, en ook kun je verblijven in Tacande.

   Er is daar geen enkele probleem met gassen. Er worden geen risico`s genomen en zelfs dichter bij de vulkaan worden de huizen weer bewoond.

   Het probleem is vooral rond Puerto Naos, vanwege de vulkaantunnels die daar in de buurt eindigen.

   Naar het zuiden kan alleen via de oostkant.

 2. Joseline Mollet

  Dank je wel, Siepko voor je verslag. Wat erg dat er nog niet volop toerisme naar Puerto Naos en La Bombilla kunnen komen. Beide plaatsjes zijn heel gezellig en vooal La Bombilla vlak aan zee, heeft restaurantjes waar het goed vertoeven is. Hoop dat er gauw oplossingen komen en er weer toerisme mogelijk is.

 3. Heika Smook

  We konden vanuit de bus vanaf Los Llano’s zien dat ze met een weg bezig waren. Geweldig dat het daar nu ook de goede kant op gaat. Maar je ziet overal, ook in Santa Cruz nog steeds overal het zwarte zand liggen.
  Gr. Heika

 4. Dan vanmiddag maar naar Tazacorte :). Vanmorgen was het heel slecht in Aridane, dus naar Santa Cruz gereden waar het al heel behoorlijk was en inmiddels stralend weer. Op La Palma schijnt altijd wel ergens de zon! De vulkaan voor het eerst kunnen zien; afgelopen november tijdens de uitbarsting zag je er door alle rook en as nog niet veel van, maar het is een indrukwekkend aanzicht. Verschrikkelijk en schitterend tegelijk.

 5. John Winkel

  Komt de CO2 ook nog boven uit de vulkaan? Wij zagen hem toch nog flink roken, en dat lijken mij ook geen ongevaarlijke gassen!!
  Is de vulkanenroute door deze gassen afgesloten of komt dat door het vele as wat op de wegen ligt boven?

 6. Laten we hopen dat Puerto Naos weer snel bereikbaar is.
  We hebben zulke fijne herinneringen aan dit dorp,we zijn er zeker wel meer dan 10 x geweest.
  Heerlijk strand ,fijne restaurants,en heerlijk vertoeven bij Lally,s Barop de boulevard.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven