De vulkaan is een attractie

Dat de nieuwe vulkaan op La Palma zal uitgroeien tot een toeristische attractie is een feit.

Vulkaan kijken op La Palma

Vulkaanwandeling
De 1500 beschikbare plaatsen om rond de paasdagen de vulkaan van dichtbij te bekijken met een gids zijn uitverkocht.

Sinds deze week worden er wandelingen georganiseerd vanaf Llano del Jable naar een uitzichtpunt in de buurt van de vulkaan. De vraag was dermate groot dat er tijdens de komende paasdagen extra wandelgidsen worden ingezet. De wandeling duurt 2 1/2 uur en kost 25 euro.

Het aantal wandelaars per groep is maximaal 14 personen. Om aan de vraag te kunnen voldoen zijn er 70 gidsen opgeleid door wetenschappers van de IGME-CSIC.

De vulkaan zal een grote economische impuls geven. Plaatselijke toeristische bureaus organiseren de wandeling waarbij taxi’s en bussen worden ingezet. In de nabije toekomst zullen er meer wandelpaden worden geopend in het gebied rond de vulkaan.

Goed nieuws show
Het lezen van de plaatselijke kranten op La Palma wordt weer een feest met goed nieuws.

Het kruispunt van La Laguna naar Tazacorte is heropend voor verkeer.

De bewoners naar El Remo en Charco Verde kunnen terugkeren naar hun huis.

De verbinding tussen Los LLanos en Puerto Naos is gemaakt en is sneller tot stand gekomen dan verwacht. Er is een eenrichtingsbaan gemaakt die zal worden uitgebreid naar een tweebaansweg. De verwachting is dat het nog 5 tot 6 maanden zal duren voordat de nieuwe weg gereed zal zijn voor gebruik.

Het leven op La Palma is weer zoals we dat kennen. Onder de schoolkinderen zijn meer dan 20.000 eitjes verdeeld van de zijderups. De rups eet zich moddervet met de blaadjes van de moerbei. In het zijdemuseum worden er kleurrijke stoffen van geweven. En de komende dagen vinden er in de dorpen en stadjes paasprocessies plaats.

Foto: zijdemuseum El Paso.

Paasdagen
De paasdagen is voor veel Spanjaarden een aanleiding voor een korte vakantie. La Palma is er klaar voor. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het eiland weer te laten schijnen. De gasten zullen met open armen worden ontvangen.

De bijdrage van het toerisme op La Palma is niet alleen maar economisch. De gasten die ons eiland bezoeken brengen alegría, plezier. Het is fijn om weer in beweging te komen na twee jaar pandemie en een vulkaan. De eilandbewoners zijn op trots op ons eiland en willen dat graag delen.

Vliegen naar La Palma
Deze ochtend ontvingen we het goede nieuws dat Transavia ook de komende winter naar La Palma zal vliegen. De vluchten zijn op vrijdag en boekbaar.

Boek vandaag nog voor de voordeligste prijzen om naar La Palma te vliegen. Er zijn nog mooie vakantehuizen beschikbaar.

Vliegtickets boeken naar La Palma

 

16 gedachten over “De vulkaan is een attractie”

 1. Hola !

  Wat een leuk idee om de vulkaan te bezoeken. Denken jullie dat het ook mogelijk is in de zomermaanden? We komen namelijk toch dit jaar weer richting La Palma

 2. Wj zijn benieuwd, wij gaan eind mei (Hemelvaart) 12 dagen naar La Palma, dit was al gepland afgelopen november, maar toen was de vulkaan nog actief. We hebben de gebeurtenissen op La Palma nauwlettend gevolgd en meegeleefd met de plaatselijke bevolking voor zover dat kan.

 3. Sari Schukking

  Beste Siepke
  Bedankt voor de update. Ik heb inderdaad vanochtend al onze tickets geboekt voor november. Hoe is het eigenlijk met de mensen die hun huis zijn kwijtgeraakt? Zijn alle noodwoningen al klaar?
  Ik ben blij dat het leven op La Palma weer zijn gang gaat, en wij gaan in november zeker, met gids, de nieuwe vulkaan bekijken (bewonderen is teveel gezegd, daar was ie te agressief voor)

 4. Wouter van Wijngaarden

  O wat kijk ik er weer naar uit, en ditmaal zonder ronkende vulkaan! Nog anderhalve week, dan rijden we op zondagochtend naar Düsseldorf om een paar uurtjes later te landen op La Palma. Ook onze oudste van 5, die 3 jaar terug voor het laatst op La Palma was, kan niet wachten om weer naar “Va Palma” te gaan :) No puedo esperar!

 5. John Winkel

  Pas op met Transavia voor de wintertickets.
  Dit jaar zouden ze ook vliegen, maar in de 3e week van februari kregen we te horen dat alle vluchten van maart gecanceld werden.

  1. Ha John, onze vlucht terug van 18 februari 2022 was niet meer te boeken, wij belden op 8 januari om dat na te vragen, gezegd werd dat de vlucht gewoon door zou gaan, wat dus inderdaad niet waar was. Ze annuleren dus belachelijk laat. Het is helaas niet anders. Met TUI hebben we nog slechtere ervaringen, en ook hebben we 2 keer via Condor geboekt, die ook al twee keer hun vluchten annuleerden of ons via Frankfurt ipv Düsseldorf terug brachten. Het is niet anders, we hebben het er allemaal voor over om naar ons geliefde eiland te kunnen komen.

   1. Siepko Wenning

    Ach, dat was in de tijd van de pandemie en de vulkaan. We hopen dat voorgoed achter ons te laten. En ook Transavia wil niets liever dan met volle vliegtuigen naar La Palma vliegen.

    1. Zo is het, en niet teveel mopperen over annuleren van reizen…, Eerst COVID, toen de vulkaan…,dat is heel veel, ook voor vliegmij.
     Wij hebben elke keer gewoon ingeboekt , met soms een andere maatschappij erbij, we hebben ons appartement bereikt in Tazacorte.
     En vooral nu genieten dat het weer kan.
     Die (wandel) routes naar vulkaan zijn er volgend jaar ook nog…;)
     Enjoy!!

 6. Wat heerlijke berichten. Geweldig.
  Nadat mijn man en ik begin maart de 4de vaccinatie hadden gekregen, hebben we een vakantie naar La Palma geboekt voor 3 weken. We zitten nu op de helft. Wat is het toch een geweldig eiland. We werden in ons hotel weer heel vriendelijk ontvangen. Een medewerkster heeft ons in haar auto meegenomen tot vlak bij de vulkaan. Wat een ramp was het toch voor de mensen. En wat zijn ze sterk.
  Gr. Heika

 7. Beste Siepko, wat een heerlijk positief bericht. Wij hopen dit jaar onze familie op La Palma te kunnen bezoeken. De bereikbaarheid van La Palma was nooit een probleem. alleen de factor tijd. En waar een wil is een weg…

 8. Prachtig !! Van de Nood een Deugd maken; laat dat maar aan de Palmesen over!
  Fijne Paasdagen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven