Werk in uitvoering op La Palma

Een uur voor de dag overgaat in de nacht ga ik met León de hond de berg nog even op. In de verte hoor je de lange armen van de bulldozers graven.

Het optimisme van de eerste dag werken aan de verbindingsweg tussen Laguna en Tazacorte is flink getemperd. Het maken van een weg door de lava is zwaar en tijdrovend. Er wordt nu overwogen om, zoals de burgemeester van Tazacorte voorstelde, over de lavastromen een weg te maken.

Inmiddels hebben zich zeven verengingen die de belangen behartigen van eilandbewoners die hun huis hebben verloren door de vulkaan gemeld, ze willen allemaal inspraak en hebben allemaal zo hun eigen ideeën over wat er moet gebeuren.

Dit is een korte samenvatting.

 

Lees meer en klik op: la-palma-vooruit-met-ups-en-downs/

 

Scroll naar boven