Wakker worden in stilte op La Palma

Deze ochtend werd ik voor de vierde keer wakker in stilte, de hemel was strak blauw, ik rook geen eieren ver over de houdbaarheidsdatum.

Nog zes nachtjes slapen, dan kunnen we volgens de vulkanologen de vulkanische activiteit  als beëindigd beschouwen. Tot die tijd lopen we op kousenvoeten over het eiland om de vulkaan niet wakker te schudden. Een vulkaan in je achtertuin, het was een  indrukwekkende belevenis, de koude cijfers zijn hard.

Jessi Exposito Lopez had een kruidenierswinkel in Todoque waar de tijd heeft stil gestaan. Je deed er je boodschappen terug in de tijd, maar wel alles vers. De buurtwinkel werd bedolven onder de lava. 20 december opent Jessica een replica van zijn winkel bedolven onder de lava.

Lees meer: Houd moed, want men moet niet opgeven

3 gedachten over “Wakker worden in stilte op La Palma”

  1. Wat een fijn nieuws na zo ontzettend veel dagen van natuurgeweld
    Ik hoop, bid en duim met iedereen op la Palma mee dat dit nu het einde is en er kan beginnen met de opbouw.

    Ik weet niet hoe het geregeld is maar ik zou mijn 3 weekse voetreis van Porto naar Santiago eind maart graag verplaatsen om te komen helpen waar nodig is uiteraard op eigen kosten.
    Ik spreek een beetje Spaans en kan goed hard werken (ws niet interesant maar ben verpleegkundige van beroep)

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven