Nieuw leven op de asvelden van de vulkaan

Nieuwe strandjes en baaitjes op het nieuwe land van La Palma.

Aan de voormiddag van kerstavond mogen we volgens de norm van de vulkanologen officieel de vulkaaneruptie tot een einde verklaren.

We waren in de twee miljoen jaar durende geschiedenis van La Palma ooggetuige van de oerkracht van planeet aarde en het ontstaan van ons eigen eilandje, het eiland groeide een stukje hoger en breder. We stonden vol verwondering en machteloos toe te kijken.

De afgelopen drie maanden stonden in het teken van de vulkaan op La Palma. Een vulkaan die ons fysiek en emotioneel volledig in beslag heeft genomen.

De vulkaan houdt zich stil, het blikveld wordt weer geopend voor de toekomst.

2021 was voor La Palma een rampjaar maar op de zwarte asvelden zijn de eerste groene sprieten al weer zichtbaar. Het Dal van Aridane is begonnen om zicht weer op te richten.

Het jaar 2022 gaat een goed jaar worden met positief nieuws, daar geloof ik in.

Graag tot ziens op La Palma in het nieuwe jaar op La Palma met Oceaanzicht.

Lees het gehele artikel: kerstdagen op la Palma zonder loeiende vulkaan

 

 

7 gedachten over “Nieuw leven op de asvelden van de vulkaan”

 1. Het was weer een hartverwarmend verhaal over de gebeurtenissen op La Palma. Bij deze ramp komt het beste bij de mensen naar boven. We wensen iedereen een gezegend kerstfeest en een liefdevol 2022.

 2. Gerd Melis

  Lieve Marjan en Siepko. Ontroering bij deze mooie boodschap. Toch weer hoop en net met Kerst…
  Dank om ons mee door deze moeilijke periode te loodsen. Gerd

 3. Hans Vrind

  Ik wens jullie prettige Kerstdagen en een heel goed nieuwjaar.
  En bedankt voor jullie verhalen over La Palma.

 4. Jeanine en Ruud.

  Dat is goed nieuws! Dat alles wat er gebeurd is mag bezinken en jullie en alle getroffenen een nieuwe start kunnen maken.
  Heel veel succes! Vrolijke kerstdagen en vol goede moed naar het nieuwe jaar!

  Ruud en Jeanine.

 5. Helen Hordijk

  Beste dappere allemaal,
  Op deze mooie kerstavond 2021 mogen jullie eindelijk weer gelukkig zijn en hoopvol naar de toekomst kijken! We hopen volgend jaar nog eens naar het mooie en dierbare La Palma te kunnen afreizen! Voor nu wensen we jullie mooie en lichtende Kerstdagen met eindelijk rust en nu ook weer hoop voor de toekomst. Lieve groeten van Cor en Helen

 6. Joost Liese

  Beste Siepko en Marjan, wij danken jullie voor de uitvoerige en frequente berichtgeving en wensen jullie vanaf nu een rustige Kerst, met veel “stille nacht(en)”.

 7. Huub & Inge

  Beste Siepko,

  wat een fraai stukje proza, je had het niet beter kunnen beschrijven. Wie had zo’n einde kunnen bedenken, zo voor de kerst. Wij wensen jullie een prettige kerst en goed begin voor 2022 toe.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven