Vegen tot het einde van de vulkaan

Los Llanos (foto: ElTime.es)

Ondertussen blijven we maar as vegen. We komen op het eiland handen tekort.

Er zijn te weinig vegers. De eilandregering wil zelfs het leger inzetten om te vegen.

Het zou de komende dagen wel eens kunnen gaan regenen.

Lees meer: we-vegen-ons-naar-het-einde-van-de-vulkaan

9 gedachten over “Vegen tot het einde van de vulkaan”

 1. Hopelijk is het snel voorbij en geen regen voor de as! heel veel sterkte weer!

 2. Vreselijk. Laat het aub niet gaan regenen…dat maakt de situatie met al dat as nog ernstiger. Ik leef met alle eilandbewoners mee en volg de situatie dag in, dag uit. Wij hopen voor iedereen dat de vulkaan zich eindelijk rustig gaat houden en weer gaat slapen voor minstens een eeuw. Sterkte!

 3. leontien Emmaneel

  Even een vraag is het mogelijk om de t-shirts te bestellen om de palmezen te steunen?

 4. Ed Plekkenpol

  Hallo Siepko,
  Goed dat jullie de (mogelijke) lichtpuntjes blijven zien en hopen op een einde aan alle vulkaan ellende. Als het eenmaal zover is begint grote ruimen en vegen vegen. De oplossing voor grote hoeveelheden vulkaanas is ook al genoemd, nl. als kunstmest. Scheelt ook weer in de hoeveelheid koeien en mest.
  Intussen volg ik vanuit Nederland het wel en wee op La Palma zoveel mogelijk, heel veel sterkte en veeg ze ;o)
  groeten Ed

 5. Marc Smout

  Beste Siepko,

  Ik wens je en Marjan nog veel volharding toe maar dat is voor Nederlanders geen probleem! Een paar troostende woordjes: het natuurfenomeen dat jullie in levende lijve meemaken , is uniek en wordt in de geschiedenis van La Isla Bonita vereeuwigd; jullie kunnen een natuurfenomeen doorvertellen dat zo goed als niemand op de aarde heeft meegemaakt. Nog een kleinigheidje : vegen is een flinke fysische oefening .
  Alles komt goed en dan is La Palma een toeristische voltreffer maar dat heeft ook een keerzijde. De toekomst is aan jullie en de andere Palmeros . Het is een ramp gelukkig zonder menselijke slachtoffers en dan moet ik denken aan de waterellende in België waar 41 doden vielen
  Ons reisje van december 2021 is uitgesteld naar februari 2022; we kijken er al lang. naar uit..
  Nog het allerbeste uit een nat en mistig Tervuren.

 6. Even in vervolg op Lennart en Ed. Misschien is het een idee om het kostbare as gratis ter beschikking te stellen onder het motto: wat je opveegt mag je meenemen. Er is vast een Nederlandse ondernemer die hier brood in ziet want wij zien overal geld in. Nou ja, sterkte met het vegen (wat een toestand) en ik wil ook graag een t-shirt kopen.

 7. De link van 4-11 van Lennart is zéér interessant en zou onder de aandacht moeten komen van (Nederlandse) ondernemers.
  Het ei van Columbus hoeft als zodanig niet meer uitgevonden te worden omtrent de vraag: wat doen wij op la Palma met al het (geveegde) as?

  Ondernemers en wetenschappers: verenigd u !

  Siepko en Marjan : we leven -voor zover mogelijk- met jullie mee.
  Houdt moed , laat je niet klein krijgen door die brullende reus !

  hartelijke groet,
  Thérèse en Henk

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven