Tentakel vulkaan bedekt Playa los Guirres

De lavastroom bereikt Playa los Guirres (Foto: Eltime.es)

De vulkaan lijkt zijn enthousiasme te verliezen. Het blaast nog wel grijs zwarte wolken de lucht in, het vuur dat vanuit zijn mond naar boven spuit is minder krachtig.

Een van zijn vooruitgeschoven tentakels heeft dinsdagmiddag om 15.30 uur Playa los Guirres bereikt.

Een deel van het strand was al verdwenen onder het lavapuin, het overige deel wordt met de traagheid van éen centimeter na één centimeter bedolven.

 

Lees meer: tweede-tentakel-vulkaan-bereikt-playa-los-guirres

8 gedachten over “Tentakel vulkaan bedekt Playa los Guirres”

 1. Kees van Gameren

  Wat verdrietig Siepko. Wij gingen daar tijdens onze vakanties nog wel eens zwemmen of wandelen naar La Bombila.

 2. Vorig jaar in januari 2020 nog genoten van een drankje en tapa’s op het terras aldaar. Wat een verwoesting op dit moment in het dal. We weten in detail hoe alles was voor de ramp in Todoque , La Laguna en de kleine dorpjes hogerop en zijn bang dat we in totale shock belanden wanneer we daar opnieuw komen. Hoe moet die verwoesting en bijhorende ellende van vele mensen opgelost worden vragen wij ons elke dag af.

 3. Beste,

  ik hoop dat je gelijk hebt met “De vulkaan lijkt zijn enthousiasme te verliezen” maar ik zie dat de aardschokken terug aan het toenemen zijn waarbij een grotere kans bestaat op een pyroclast laat ons hopen dat het niet gaat gebeuren want anders zal de vulkaan nog meer grongebied gaan innemen.Vingers crossed dus !!!

 4. Bert Strengholt

  Hoop ook dat het binnenkort afgelopen zal zijn. Maar dan rijst bij mij de vraag: waar haal je in godsnaam arbeiders vandaan die de infrastructuur van La Palma weer op orde moeten gaan brengen ? Ik denk zelf dat er op La Palma niet genoeg mankracht aanwezig is om deze klus te klaren. Het heeft volgens mij ook bijna 10 jaar geduurd om het strandje bij Santa Cruz aan te leggen, dus hoe gaan ze dit toch allemaal aanpakken om het eiland op korte termijn weer begaanbaar te maken ?

  1. Hanny Braakhekke

   Zeker Peter, ik keek graag naar de surfers aan t eind van het (keien) strand vanaf het terras van de kiosk. Zooo jammer

  2. Tineke De Boer Peters

   Groter verlies voor de bewoners op Lapalma die hun huis kwijt zijn

 5. Ja, Siepko en Marjan, ik laat me weer n’s horen: lees je blogs meerder keren- dank!-, wil jullie zo graag een hart onder de riem steken, leef erg met jullie mee ,maar jullie hebben zoveel meer nodig!
  Hopelijk zorgen jullie goed voor jezelf, bijv. door geregeld (frisse) lucht te gaan happen in het Noorden, genieten van de wondermooie streek rond Tablado en daardoor even je zinnen te verzetten !
  Houd moed, jullie kennen je kracht en veerkracht.
  Voor de Kerst komt er weer ‘n mooie donatie naar het Ayuntamiento El Paso; meer kunnen we in onze riante situatie niet doen voor La Palma.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven