11 gedachten over “Het vulkaanmonster is niet te stoppen”

 1. Loes de Jonge

  Zo verdrietig! We zijn daar zo vaak geweest, onvoorstelbaar.

 2. Frans en Ineke Fransen

  Zo bizar, zo vreselijk. Jaren geleden waren wij in Todoque. Het is niet voor te stellen. Ik leef met jullie mee

 3. Mariet en Silvia

  Hoi Siepko en Marian,
  Vreselijk wat er gebeurt op jullie mooie La Palma.
  Heel veel sterkte voor jullie, jullie vrienden en al de bewoners van La Palma.
  We hopen dat er niet nog meer wordt verwoest en de vulkaan uitbarsting snel stopt.

 4. Hubrecht en Marieke

  Zo bizar om te zien! De afgelopen 2 jaar zaten we in Puerto Naos aan het strand… We leven met de Palmero’s mee! En we bidden voor jullie…

 5. Bert Strengholt

  Wat ongelooflijk triest dat ons dierbare restaurant Altamira is verzwolgen door de lavastroom. We bewaren zulke dierbare herinneringen aan dit etablissement in een voormalig historisch schoolgebouw. Enkele jaren geleden hebben de nieuwe uitbaters het restaurant overgenomen van hun voorgangsters, twee Duitse dames, en ze hebben zo verschrikkelijk hun best gedaan om er een groot succes van te maken. En nu is alles weg ! Natuurlijk had iedereen gehoopt dat de lavastroom zich een weg zou banen langs en door onbewoond en onbegaanbaar gebied, maar helaas heeft het anders uitgepakt. Dit moet voor de inwoners van Todoque een ware nachtmerrie zijn, alle have en goed verloren! Als het ook maar enigszins mogelijk is komen wij niettemin spoedig weer terug naar La Palma, al was het maar omdat het eiland door toeristenbezoek weer kapitaal kan genereren om zich te herpakken en alles weer op te bouwen.

 6. Ook wij zagen ons verblijf casa Toribio/casa mila verdwijnen vandaag onder de lava in Todoque. We verbleven daar sinds 2012 elke winter.

 7. John Winkel

  Als ik zo alle reacties lees, dan hebben jullie niet alleen huizen verhuurd. Jullie hebben (misschien ongemerkt) banden gesmeed tussen verhuurders en huurders. Het Medeleven met al die lieve verhuurders is groots. Daarom is de ontzetting van wat hen overkomt zo overweldigend. Het is monstrueus wat daar gebeurt. Hoop dat het kerkje bewaart blijft in Todoque. Ook wij bidden voor al die lieve mensen daar en voor jullie. Het is wel schokkend wat het eiland de laatste 2 jaar te verduren heeft. Sterkte Siepko en Marjan.
  John

 8. Ja het is erg wij zijn al 3 keer moeten evacueren,wij zaten hier 2,5weken toen het zondag begon te spuiten.Wij verbleven in camino campitos in Todoque we boekten via het Jofisa office die nu ook in de as ligt door de lava.Ook de huisjes waar we verbleven zitten nu ook onder de lava.Ook Susana van het Jofisa bureeltje verloor al 2 huizen.Triestig voor al die mensen hier

 9. Crowfunding opstarten via Facebook voor de mensen wiens huizen weggevaagd zijn.De hele wereld kijkt mee.

 10. Johan en Anneke

  Het is vreselijk om te zien hoe al die huizen verzwolgen worden. Onze gedachten gaan uit naar al die mensen die huis en haard kwijt zijn! Heel veel sterkte!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven