Nederlandse regering past reisadvies aan

De Nederlandse regering komt tot de ontdekking dat het geven van het huidige reisadvies voor Europese landen achterhaald is.

De kleurcode die wordt gegeven is nog altijd gebaseerd op de oude cijfers toen nog niemand was gevaccineerd. Inmiddels is meer dan 50 % van de bevolking gevaccineerd waardoor er minder patiënten in het ziekenhuis terecht komen.

Verkeersdrempel op La Palma.

Positief reisadvies
Het kabinet wil dat er niet langer gekeken wordt naar de besmettingscijfers om het reisadvies te bepalen maar naar de druk op de zorg. De mogelijkheden om weer op reis te gaan worden door deze maatregel verruimd.

Vanaf 27 juli stopt Nederland met het geven van een oranje reisadvies aan Europese landen op basis van het aantal coronabesmettingen. Dit betekent dat vanaf morgen alle Europese landen op groen of geel gaan.

Concreet betekent dit voor Spanje en La Palma dat het reizen niet langer wordt ontraden.

Tui.nl
Tui.nl was de enige touroperator in Europa die op basis van achterhaalde cijfers alle vluchten naar Spanje annuleerde. Het annuleren van de vliegreis naar La Palma heeft onnodig veel schade opgeleverd en het vertrouwen geschaad. Een groot aantal reizigers heeft geen gebruik kunnen maken van hun geboekte vakantie.

De directeur van Tui.nl vertelde in het programma Op 1 dat de vluchten naar Spanje zo snel mogelijk zullen worden hervat.

Bron: kranten Nederland
Gerelateerde artikelen: Vliegen naar La Palma

https://lapalma-oceaanzicht.nl/vakantie-op-la-palma-covid-19/

5 gedachten over “Nederlandse regering past reisadvies aan”

 1. Marjet Joosen

  We zijn heel blij voor jullie. Het heeft nu al wel heel lang geduurd. Voor velen geen inkomsten. Ik ben liever op la Palma dan in Nederland.

 2. Hoi Marjan en Siepko,
  ik sluit me aan bij mijn “voorgangers”: schitterend nieuws, héél blij voor jullie !
  het duurt nog wel even voordat het november, december is en bij jullie gaat het geruisloos over in het “winterseizoen”.
  Wens jullie veel plezier met alle boekingen,regelingen en georganiseerde wandelingen!
  tot ziens in februari, groet thérèse en henk.

 3. John Winkel

  Wat een onvoorstelbaar beleid van deze minister. Velen gedupeerd, ook door de slaafse houding van Tuifly Nederland. Gisteravond terug gekomen uit La Palma, via Cran Canaria. Tot onze verbazing stonden daar 2 Tuifly toestellen, en toen we opstegen daalde er weer een Tui toestel!! Waarschijnlijk dus uit België en Duitsland. Schokkend gewoonweg. Maar een heerlijke Vakantie gehad in Casa Palmers.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven