Discotheek oorzaak stijging besmettingen

Tot voor enkele dagen kon ik met een licht gevoel van triomf melden dat corona op La Palma vrijwel niet bestond.

Vorige week daalde het aantal besmettingen tot 1 persoon op het gehele eiland. Iedereen was er van overtuigd dat we binnen enkele dagen opnieuw geheel coronavrij zouden zijn.

Studenten
En ook deze lichte stijging konden we nog verklaren, het ging om studenten die voor de vakantie thuiskwamen van het vaste land van Spanje en Tenerife. Er werd snel een verplichte Pcr-test ingevoerd voor alle studenten die naar huis wilden komen. De besmette studenten zaten thuis in quarantaine en de daling zou wel weer snel inzetten.

Discotheek
Met alle vertrouwen in een aangekondigde daling opende ik vandaag de plaatselijke krant. Het aantal besmettingen was niet gedaald maar in drie dagen tijd van 5 naar 73 personen gestegen. De geïnfecteerde eilandbewoners liepen de besmetting op na een avondje stappen in een discotheek in Los Llanos.

Euforie
Met het Palmese hoogterecord zitten we nog altijd onder de 100 besmettingen per 100.000 bewoners. Maar toch, de euforie is getemperd en we staan weer met beide benen op de grond.

Niemand in ziekenhuis
Goede nieuws is dat er van alle nieuwe besmettingen niemand is opgenomen in het ziekenhuis. Op La Palma is inmiddels 70 % van de bevolking boven de 18 jaar een of tweemaal gevaccineerd. De ouderen en de kwetsbare groepen werden als eerste gevaccineerd.

Conclusie
Corona blijft ook voor de meeste jonge mensen een hele vervelende ziekte maar de kans dat je op de intensive care belandt is klein. Zolang er geen sprake is van een ernstige toename in de ziekenhuizen is er volgens mij geen reden om de wereld opnieuw stil te leggen. Daarbij moet ik wel opmerken dat mijn conclusie voortkomt uit eigen belang en daardoor gekleurd is.

Scheidsrechter
Het is als supporter van een voetbalclub die een penalty in zijn nadeel volledig onterecht vindt terwijl de tegenstander juist van mening is dat de val van de eigen speler in het strafschopgebied gerechtvaardigd is. Gelukkig ben ik niet de scheidsrechter die in een vol stadion moet fluiten tussen een schwalbe of een penalty. Maar als je mij toch om een mening zou vragen dan zou ik zeggen: ´geen penalty!`

Tekst: S.Wenning
Gerelateerde Link: Dashboard corona La Palma
Vakantie en corona La Palma

2 gedachten over “Discotheek oorzaak stijging besmettingen”

  1. Lijkt Nederland wel. Ook daar dachten ze alles weer te kunnen doen, met als resultaat dat alles weer dicht gaat. Het virus blijft onder ons tot echt iedereen 2 vaccinaties heeft gehad.

  2. Als je het mij vraagt…en dat doe je niet, maar ik kan reageren: jongeren krijgen de schuld, omdat de vaccinatiebereidheid nog te laag is. Dat spul moet en zal toegediend worden aan iedereen. Zelfs een 3e prik is nu besproken. Jongeren hebben mega zwaar geleden…anderhalf jaar van hun ontwikkeling afgenomen. Geen normaal sociaal leven, veel extra klanten bij de GGZ, studies afgebroken, baan kwijt in de horeca, etc. Allemaal voor het beschermen van hun oudere, kwetsbare medemens. Laat de immuniteit onder jongeren nu eens leidend worden. Positief getest zijn met covid is wat anders dan ziek zijn geworden.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven