Dat hadden we niet zien aankomen

De Nederlandse regering geeft een negatief reisadvies voor de Canarische Eilanden.

Tui.nl schrapt alle vluchten tot tenminste 13 augustus naar La Palma.

En toen was het even stil!

Ziek
We zitten hier terneergeslagen achter de computer de eerste annuleringen te beantwoorden.

´We zijn er ziek van`, schreef Carolien. ´We willen graag komen maar onze vlucht is geschrapt.`

Iberia
Maar er komen ook bemoedigende berichten binnen. Roger heeft geboekt bij Iberia en schrijft:

´We willen erg graag onze vakantie door laten gaan. We zijn ingeënt en klaar om te komen!`

Oordeel
Ik ga mijn handen niet branden aan het geven van een oordeel over het negatieve reisadvies van de Nederlandse regering en het cancelen van de vluchten van Tui. Ieder oordeel roept veel verschillende reacties op en daar sta ik nu even niet voor open.

We leven op dit eilandje met een grote zekerheid: Op La Palma komt vroeg of laat alles goed!

Ik oefen mij in geduldig zijn.

Tekst en foto: Siepko Wenning

12 gedachten over “Dat hadden we niet zien aankomen”

 1. Vreselijk! We willen juist in augustus naar La Palma.
  Sterkte daar en het komt goed!

 2. Marjet Joosen

  Het leek zo goed te gaan in juni. Helaas, ik wens iedereen opnieuw veel sterkte. Hopelijk komen we er snel weer bovenop door de vaccinaties. Geef niet op! Hoe moeilijk het ook is

 3. Paulien Teering

  Het beleid van de Nederlandse regering deugt van geen kanten… alles vrijgeven, dan jongeren massaal laten testen ivm bezoek festivals, feesten etc. en ja hoor… de cijfers lopen weer op… en dat terwijl die groep er nauwelijks ziek van wordt… ik weet niet waarom de Canarische eilanden nu op oranje staan, maar volgens mij is er toch niets aan de hand?? En zeg nou zelf.. La Palma.. zoveel ruimte… zoveel frisse lucht…waar kun je nou beter verblijven?? Ik hoop voor jullie dat La Palma snel weer groen wordt….

 4. Siepko, inderdaad, laten we geduldig blijven.
  Onze ene zoon komt zaterdag met Iberia, was reeds geboekt. Iberia annuleert niet.
  En volgende week komt een andere zoon met gezin via Lanzarote en met Transavia.
  Zij hadden bij TUI geboekt.
  Ik weet zeker dat de meeste mensen heel creatief zijn en nu naar alternatieven zoeken.
  Mijn zoon schreef vanmorgen: “Het lijkt me dat je nu beter op een berg op la Palma kunt zitten dan hier in Nederland.”
  Ik geloof er niets van dat La Palma liefhebbers ineens wegblijven.
  TUI bepaalt niet de reiswereld!!!!!
  Groet en sterkte,
  Ada

 5. Hallo Siepko. We leven met jullie mee, het kan niet simpel om in deze tijden vakantie huizen te verhuren. Warm, koud, warm, koud, en veel (soms noodzakelijke) kafkaëske regels. Wij zitten hier ook op het (warme) La Palma maar we hebben wel 1 voordeel, we zijn Belgen en geen Pais bajo-sen, dus idd niks dan voordelen

 6. Siepko, we leven met jou en Marjan mee! Taaie tijd voor jullie, maar het zal goed komen. Daar ben ik van overtuigd.

 7. Huub Vroomen

  Hallo Siepko, wij leven met jullie mee. Mooie foto heb je gemaakt van die hagedis.

 8. Dag Siepko en Marjan. Dit is echt wel heel vervelend nieuws voor jullie. En tevens moeilijk te begrijpen. Tui België vliegt wel nog steeds vanuit Brussel. Ik zag voor de vlucht van nu zaterdag 24/7 zelfs aan een spotprijs van 80€ per persoon. Wij zitten nu bijna twee weken hier in La Palma, morgen keren we alweer huiswaarts. Het gaat er hier in La Palma heel veilig aan toe, niet enkel omdat hier geen massa’s mensen zijn en de uitstapjes vooral prachtige natuurwandelingen zijn. De mensen zelf dragen hier ook veel consequenter dan in onze lage landen overal een mondmasker, ook als ze helemaal alleen op de straat zijn en zelfs als ze alleen in de auto zitten (beetje vreemd zicht wel). Wij voelen ons hier dus echt heel veilig. La Palma wordt onterecht over eenzelfde COVID-kam geschoren als de zwaarder toeristische Canarische eilanden zoals Tenerife. Wij zien geen reden om niet te komen (behalve als je geen vlucht hebt natuurlijk). En het op de vlucht zelf zo veilig mogelijk houden uiteraard, met een ffp2 mondmasker op waarmee je jezelf beter beschermt en handen regelmatig ontsmetten. Wij gaan morgen heel voldaan en met een koffer vol prachtige herinneringen weer naar België waar er ons meer risico’s lijken dan hier. Gelukkig zijn we wel al volledig gevaccineerd. Hou moed, het komt goed!

 9. Tui heeft inderdaad veel re rigoreus alle vluchten naar La Palma geannuleerd tot 14 augustus. Transavia vliegt tot november zeker niet. Misschien in opdracht van hun verzekeringsmaatschappijen. Nu gaan veel mensen zelf tickets boeken vanuit Brussel of Düsseldorf en ook vanaf Amsterdam kun je met Iberia gewoon vliegen met korte overstap in Madrid. Niemand die het snapt.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven