We kunnen weer naar La Palma!

Heb je het al gehoord? We kunnen weer naar La Palma!

De mailbox is ontploft van enthousiasme. Het goede nieuws komt via alle kanten ons huis binnen.

Vakantiehuis in Las Tricias met uitzicht over de kust.

Hoop toeristische sector
Ook op het eiland openen kranten hun editie met de vette kop: hoop voor de toeristische sector. Vanaf eind augustus 2020 is er geen enkel vliegtuig vanuit Nederland op La Palma geland. Daar gaat vanaf juni eindelijk verandering in komen. Ook de Duitsers kunnen weer op reis naar de Canarische eilanden. De Belgen zullen ongetwijfeld snel volgen.

Groengeel
Het ministerie van buitenlandse zaken van Nederland heeft de Canarische eilanden officieel geel gekleurd. Officieus is La Palma tijdens de gehele pandemie groen gebleven, maar dat even terzijde.

Slaapkamer met openslaande deuren en zeezicht.

Postief reisadvies
Het negatieve reisadvies voor alle Canarische eilanden is vervallen. Na een bezoek aan La Palma eiland hoef je niet meer 10 dagen in quarantaine en een PCR-test is niet meer nodig voor de terugreis.

Voordat je naar La Palma vliegt moet je echter op dit moment nog wel even langs een laboratorium voor de PCR-test. Het zou me niet verbazen wanneer ook deze maatregel binnenkort komt te vervallen.

Boeken
Zin in vakantie op ons mooie, rustige eilandje? Wacht dan niet te lang met boeken. Het aantal beschikbare stoelen door de lucht naar La Isla Bonita is beperkt. Vanaf Amsterdam vliegt alleen Tui.fly zonder overstap vanaf Amsterdam en Brussel. Transavia is pas te boeken vanaf november.

Vliegen naar La Palma kan deze zomer ook vanaf Düsseldorf. Of met een kleine omweg via Gran Canaria en vanaf daar met een binnenlandse vlucht naar de parel in de Atlantische oceaan.

Vakantiehuis in een grote privé tuin met bloemen en fruitbomen.

Speciale voorwaarden
Toch nog een beetje onzeker over de toekomst? De meeste aanbieders van vakantiehuizen op La Palma hebben de voorwaarden aangepast om het financiële risico voor de boeker uit te sluiten.

Deze zomer op vakantie naar La Palma, tranquilidad en zon gegarandeerd!

Foto`s: Vakantiehuizen La Palma Oceaanzicht

6 gedachten over “We kunnen weer naar La Palma!”

 1. (vervolg op mijn voorganger )
  Zijn wij de enige Nederlanders die de luchtsprong naar Isla Bonita al eind maart maakten en nu al 10 dagen met veel geluk ,filmpjes, foto’s en waardevolle (smakelijke) souvenirs thuis terug zitten te genieten? Wat een mazzel !
  Het eiland was wel heerlijk alleen met locals en ‘n handje vol toeristen….
  Nogmaals met dank aan jullie twee dat we dit konden realiseren.
  We kunnen er weer een jaar tegen!

 2. Wat is de reden dat TRANSAVIA pas in November op la Palma gaat vliegen.?

 3. Wij zijn 4 mei aangekomen op La Palma. Vertrokken via Dusseldorf. Het voelt heerlijk om weer thuis in San Borondon (Tazacorte) te zijn.
  Inderdaad overal een mondkapje op alhoewel een deel vd lokale bevolking er vrolijk op los kust en knuffelt…..met en zonder mondkapje.
  Inmiddels Transavia reeds geboekt voor november. Hopelijk dan in het bezit van een fel begeerde vaccinate !

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven