Een bonte stoet aan La Palma-Nieuws

Iedere week opnieuw vullen de kranten zich op La Palma met groot en klein, goed en soms ook met slecht nieuws.

Thema’s die op La Palma zich bijna wekelijks herhalen gaan over toerisme, de natuur, investeringen, politiek gekonkel, wat er cultureel allemaal te beleven valt, de pandemie en bananen.

Een kleine greep uit het nieuws van deze week
De specifieke behandeling voor de ultraperifere regio Canarische eilanden wordt verlengd waardoor de afzetmarkt op het Spaanse vaste land voor de bananen van La Palma voorlopig gewaarborgd blijft.

45 % van de doelpopulatie op La Palma is gevaccineerd tegen covid-19. De komende week wordt gestart met de groep bewoners tussen de 40 en 49 jaar.

De film “The Consequences” die de komende week op het filmfestival van Malaga zal worden getoond is voor een deel opgenomen in Tijarafe (Playa de la Veta, piratenkloof) en El Paso (Llano del Jable). De gemeente El Paso en Tijafe hebben beiden 2000 euro beschikbaar gesteld om de film te promoten.

Rotsinscriptie oorspronkelijke bewoners van La Palma.

Meer nieuws
Een aantal archeologische vondsten op La Palma bevinden zich in musea op andere Canarische eilanden. La Palma verzoekt om teruggave van het bestaande archeologische erfgoed van de oorspronkelijke bewoners.

Het aantal mensen met het volste vertrouwen dat vakantie vanaf juni naar La Palma weer mogelijk is, neemt toe. Er wordt volop geboekt voor de komende periode en de winter.

De inheemse populatie van Graja, de Palmese alpenkraai heeft zich de afgelopen 15 jaar gestabiliseerd tot ongeveer 2.800 exemplaren.

European Solar Telescope

Nog meer nieuws
De bouw van de European Solar Telescope zal 250 banen opleveren en tijdens de exploitatie in 30 jaar voor nog eens 450 banen zorgen.

Er wordt gewerkt op de Cumbre Vieja om bosbranden beter te kunnen bestrijden. Ter lengte van drie kilometer worden waterkranen en waterreservoirs aangelegd.

Een foto van de bloei van de Pico de Graja in El Paso is gekozen tot de foto van de dag. De foto is gemaakt door Ana García Suárez.

Pico de Graja ( snavel van de Palmese alpenkraai) staat in bloei. Foto: Ana García Suárez

Geniet allemaal van het mooie weer de komende dagen!

Bron: La prensa La Palma Foto´s: eltime.es

2 gedachten over “Een bonte stoet aan La Palma-Nieuws”

  1. Mensen boeken dus weer volop. Maar moet je op de boulevard in Puerto Naos en tijdens wandelingen in de Caldera nog steeds een mondkapje op?? Dat zou voor mij toch wel een bezwaar zijn voor een relaxte vakantie.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven