La Palma een combi van Brazilië, Schotland en de Caraïben,

De Frankfurter Allgemeine Zeitung heeft een artikel geplaatst over La Palma waarin het eiland wordt omschreven als een combinatie van Brazilië, Schotland en het Caribisch gebied.

Het is niet alleen de enorme diversiteit van het eiland dat wordt geprezen. La Palma is volgens de krant een unieke plaats voor wandelingen, met magische routes zoals Los Volcanes; de zoutvlaktes van Fuencaliente, maar ook een eiland om lekker te eten zoals in het restaurant Enriclai, met slechts drie tafels gelegen in het historische centrum van de hoofdstad. Bovendien is het lage aantal corona besmetting een extra reden om La isla Bonita te bezoeken.

Terras op de Avenida Maritima in Santa Cruz.

Veilig
De president van La Palma zegt daarover: ´De situatie van La Palma is niet te vergelijken met die van Gran Canaria of Tenerife. La Palma heeft iets te bieden dat bijna nergens anders in de wereld te vinden is: het is een van de weinige plaatsen die niet door het virus worden beheerst. Als je ergens veilig op vakantie kunt gaan, dan is het hier.`

Groen en toch rood
De auteur stelt zijn lezers de volgende vraag: ´Waarom komen de bezoekers van deze vulkanische vlek in de Atlantische Oceaan op vierhonderd kilometer van de Afrikaanse kust, niet naar het eiland? Waarom nemen jullie geen vakantie als rehabilitatiemaatregel in de tijden van Corona, als therapie voor het bevroren lichaam en de gehavende ziel?`

Antwoord op deze vraag geeft de journalist ook: De belangrijkste reden hiervoor is dat La Palma op de kaart van het Ministerie van Buitenlandse Zaken nog steeds als risicogebied is vermeld, ondanks het lage aantal besmettingen. De oorzaak hiervan is dat het ministerie naar de regio Canarische eilanden kijkt waar op de andere eilanden het aantal besmettingen veel hoger is.

Het zal waarschijnlijk de komende tijd druk worden op La Palma met lezers van de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Terras in Santa Cruz de La Palma.

Verhuizen
Heel wat anders: de komende week ben ik in Nederland om mijn ouders te helpen met verhuizen. Om heel eerlijk te zijn, de familie van mijn broer heeft afgelopen weekeinde alle huisraad al overgebracht naar het nieuwe huis. Het enige klusje dat nog gedaan moet worden is om een plek te vinden voor twee dozen vol met persoonlijke herinneringen die al meer dan 30 jaar op zolder hebben gestaan. Blijft er genoeg tijd over om wat bloemetjes te kopen voor op het nieuwe balkon en om de verhuizing op een Hollands terras uitgebreid te evalueren. Want dat mag in Nederland weer vanaf woensdag.

Kietelen
Om naar Nederland te kunnen reizen heb ik deze ochtend op het vliegveld een PCR-test gedaan ( 70 euro). Stokje in de neus en twee keren draaien. Het was of ik in mijn neus werd gekieteld, moest er bijna van lachen. Toen ik dat aan de mevrouw van het stokje wilde vertellen moest dat ouderwets met handen en voeten. Ik kende het Spaanse woord voor kietelen niet. Volgens het woordenboek is dat: cosquillas.

De vliegtickets naar La Palma zijn overigens niet alleen vanuit Frankfurt boekbaar. Ook vanaf Amsterdam wordt er vanaf half mei naar La Palma gevlogen.

Tekst en foto`s: Siepko Wenning
Gerelateerde links: vakantie-op-la-palma-covid-19
Vliegtickets La Palma, een overzicht

 

3 gedachten over “La Palma een combi van Brazilië, Schotland en de Caraïben,”

 1. Monica Peeters

  Geweldig Siepke, cosquillas
  De tickets hebben we al geboekt van december tot half maart.
  Nu vervolg nog!
  Saludos,
  Monica Peeters

 2. Ada Roelants

  Dank Siepko voor de informatie over een gezond La Palma. Kan ik de familie en vrienden hier uitleggen dat het echt verantwoord is om naar La Palma te gaan. Veel plezier in leeuwarden, deze week. groet Ada Roelants

 3. Elly Bishop

  Wij zitten nu op Dusseldorf airport bij de gate voor de vlucht naar La Palma. Alles veilig en prima te doen ! La palma here we come !

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven