Het gat van Tazacorte

Al meer dan dertig jaar grenst er aan de boulevard van Tazacorte een verlaten bouwplaats. Het gat was ooit bedoeld voor een tropisch zeezwembad. Het zwemparadijs is er niet gekomen en zal nooit worden gerealiseerd.

De eilandregering heeft het jawoord gegeven om er een breed strand van te maken. Bulldozers staan al te grommen om het gat te vullen met zand maar moeten nog even wachten op de goedkeuring van de gemeente Tazacorte.

Het gat van Tazacorte wordt strand, er komt een houten tribune, sportfaciliteiten, kiosken en restaurants, evenals kleedkamers en douches. Tenminste, dat is het plan.

De gemeenteraad van Tazacorte lijkt nog geen haast te hebben. Er zijn nog veel vragen: Hoe zit het met de stroming van de zee, wordt het zand van het strand meegenomen of krijgen we straks bij storm natte voeten? Misschien moet er eerst een wetenschappelijke studie worden verricht naar de gevolgen van 11 meter extra strand. Daar had de gemeente van Tazacorte de afgelopen dertig jaar geen tijd voor.

Op La Palma duurt alles wat langer, in Tazacorte heeft niemand haast.

Bron en afbeeldingen: Eltime Tekst: Siepko Wenning
Gerelateerde artikelen: Boulevard Tazacorte

4 gedachten over “Het gat van Tazacorte”

  1. Gerda Ophof

    Wat een verbetering zou dit zijn. Waren er in januari en wat een troosteloze aanblik daar. Eerst maar met het nare zwembad vullen zou ik zeggen. Stap voor stap. Hopelijk komend jaar weer wat verbetering. Succes

  2. Marc Smout

    Het zal een fantastische verbetering zijn ; heel duidelijk is het nog niet maar alle begin is moeilijk . Eerlijk gezegd : ik zie het nog niet direct gebeuren . Maar : hoop doet leven.

  3. Ik stel voor daaronder meteen een ondergrondse parkeergarage te maken. Levert nog wat geld op voor sociale investeringen in de gemeente en lost meteen de van dec – maart toch wel toenemende parkeerproblemen in Puerto de Tazacorte op

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven