Las Palmas, Palma de Majorca en La Palma

We doen er wel eens wat lacherig over, of zijn zelfs licht geïrriteerd wanneer er weer eens iemand de vliegtickets heeft geboekt naar Palma de Majorca of Las Palmas, terwijl het toch echt de bedoeling was om naar La Palma te komen. Eenmaal verkeerd geboekt is het soms lastig om zonder extra kosten de vliegtickets om te boeken naar ons eilandje.

La Palma

Naamsverandering
De eilandregering heeft vorige week de discussie over de naam La Palma nieuw leven in geblazen. Er wordt voor de zoveelste keer overwogen om de naam van La Isla Bonita te veranderen.

Verwarrend
Het zijn niet alleen de vakantiegangers die verkeerd boeken. Zelfs overheidsinstellingen halen Palma de Majorca, La Palma en Las Palmas door elkaar.

Met veel trots werd gisteren een nieuwe website gepresenteerd om een afspraak te kunnen maken voor een Covid-19 test op het vliegveld. Zocht je op de website van het Covid-labarotorium naar La Palma dan kwam je op de pagina van Palma de Mallorca. De fout is inmiddels gecorrigeerd.

San Miguel de La Palma

Wetsvoorstel
In 2017 heeft de Commissie toerisme, cultuur en sport van het parlement van de Canarische Eilanden de regionale regering verzocht om te onderzoeken wat de meest raadzame oplossing is om de voortdurende misverstanden tussen Las Palmas, La Palma en Palma de Majorca te voorkomen. Het voorstel om de naam te veranderen is zelfs vervat in een wetsvoorstel.

San Miguel 
De vraag is wat de naam zal worden en of er ook werkelijk een andere naam gaat komen. Enkele voorstellen zijn La isla Canaria La Palma, San Miguel de La Palma, La isla Bonita. Ook San Miguel (zonder La Palma) staat in het lijstje van mogelijke namen.

La isla Canaria La Palma

De kans dat La Palma de naam San Miguel zal krijgen acht ik klein. San Miguel is een bekend Spaans biermerk. En dat zou wel weer eens een heel andere soort van verwarring teweeg kunnen brengen.

Bron: Prensa La Palma Tekst en foto`s: La Palma info
Gerelateerde link: Covid-19 test vliegveld La Palma

2 gedachten over “Las Palmas, Palma de Majorca en La Palma”

 1. San Miguel (al dan niet gevolgd door “de la Palma) zou heel dom zijn.
  Die hebben ze op de Azoren ook al. Daar heet het dan São Miguel. Verwarring gegarandeerd.
  En over hoeveel foute boekingen in relatie tot het totaal aantal toeristen praten we dan? 10, 20 ??
  Maar och, de ambtenaren hebben weer een leuk tijdverdrijf, aangestuurd door een overbetaalde marketing bobo (Björn Mildner).
  Overigens ligt er ook een al een plaats San Miguel op Tenerife. Dussss….

 2. PETRA van den Berg-Link

  Ja, ik moest ook gelijk aan Sao Miguel van de Azoren denken, een verwisseling van o en a, en hun vlucht gaat naar een protegees eiland

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven