De ene dolfijn is de andere niet, iedere dolfijn is uniek en te herkennen aan zijn rugvin.
Er zijn dolfijnen met een korte, middelgrote of een lange rugvin, met een inkeping of een merkteken, een gebogen, een rechte, een slappe, of een stevige rugvin. En daarbij zijn er ontelbaar veel combinaties mogelijk: een rechte rugvin met een inkeping, een kleine rugvin met een grote lus.
Dolfijnenspotten
Oceanexplorer vaart niet alleen uit om de bezoekers van het eiland een plezierige vaart inclusief het spotten van dolfijnen te bieden maar ook om de dolfijnenpopulatie voor de kust van La Palma in kaart te brengen.
De eerste catalogus met foto-identificatie van de kortvin-grienden (Globicephala macrorhynchus) is gereed. Op de foto zijn maar liefst 150 rugvinnen geportretteerd.
In samenwerking met andere organisaties zoals Calderones de Canarias en Asociación Tonina is er nu meer bekend over de dolfijnen die zich laten zien voor de kust van La Palma. We weten nu beter waar de dolfijnen vandaan komen, hoeveel het er zijn, hoe vaak ze jongen krijgen en of de populatie groeit of juist minder wordt.
Onderzoek
Door de foto’s van de rugvinnen te vergelijken met foto`s die op andere eilanden zijn gemaakt weten we nu dat de dolfijnen zich bewegen tussen La Palma en Tenerife, La Gomera en zelfs Madeira.
Deze informatie is volgens de onderzoekers zeer waardevol bij het opstellen en ontwikkelen van beheersplannen voor de instandhouding van deze soort.
Deze catalogus is toegankelijk voor het publiek. Bekijk de 150 rugvinnen en klik op: Oceanexplorer
Bron: the goodtimes.es Foto`s: Oceanexplorer
Onderwaterwereld van La Palma