De amandelbomen zijn wakker

Elk jaar is verdeeld in verschillende periodes. We bevinden ons op dit moment tussen oud en nieuw en het amandelbloesemfeest.

Het nieuwjaarsfeest ging niet door en ook het amandelbloesemfeest is afgelast. De ijkpunten van het jaar zijn door al die annuleringen enigszins vertroebeld.

Het kerkje van El Paso Virgen del Pino.

Blijkbaar heb ik een feest zoals oud en nieuw nodig om me te realiseren dat ik een nieuw jaar ben binnengestapt. Zonder ons glaasje champagne en schuchtere salsapasjes op de Plaza de España heb ik me nog wekenlang in het jaar 2020 gewaand.

Gelukkig zijn de amandelbomen niet afgelast en hebben ze er geen besef van wat er zich allemaal in de wereld afspeelt. Ze hebben ook geen nieuwjaarsfeest nodig om tot het besef te komen dat het tijd is om te bloeien.

Eind januari ontwaakt de amandelboom om in korte tijd zijn kale takken wit roze te kleuren. Ieder jaar opnieuw!

Foto en tekst: Siepko Wenning

Natuurgebieden La Palma

11 gedachten over “De amandelbomen zijn wakker”

 1. Nelleke van der Weele

  Oh wat een heimwee naar la Palma bij het zien van de foto’s van de amandelbloesem. Precies deze week hadden we aanvankelijk geboekt, net als voorgaande jaren. Mijn verjaardag vieren en wandelen tussen de roze bloemen was een traditie geworden.Dank in elk geval voor de foto’s. We komen beslist dubbel zolang als we weer veilig kunnen reizen.

 2. Kees van Gameren

  Mooi Siepko. Hebben wij ook regelmatig mogen aanschouwen. Hier vandaag weer grauw, grijs en nat.

 3. Margriet Meijer

  Fijn om op deze manier toch La Palma een beetje te kunnen beleven….anders hadden we het volgende week zelf mogen aanschouwen, voor de 1e keer…. dit verzacht de pijn een beetje

 4. Jacco Nefs

  Mooi, kan niet wachten om het weer eens in het echt te komen bekijken!

 5. Ook wij slaan deze winter helaas over om naar La Palma te komen,maar kunnen idd genieten van je foto’s en verhalen over La Palma. Bedankt Siepko.

 6. Ja, zo prachtig; de roze slingerende serpentines die je ziet als je vanaf je wandelpad naar beneden kijkt èn het bijbehorende Amandelfeest waarbij, zo leuk, de kleine zakjes met amandelen je vriendelijk toegestopt worden: zo echt La Palma…
  tot snel !

 7. Brigitte Wiers

  Dank je wel, Siepko, voor al je positieve verhalen en je mooie plaatjes. Ik verlang er zo naar om weer op ons mooie eiland te zijn, maar moet nog wachten op vaccinatie. Dan kom ik zo gauw mogelijk en ga zeker genieten…….
  Hartelijke groet, Brigitte

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven