La Palma ontvangt de eerste 60 vaccins

Het Pfizer-vaccin is aangekomen. La Palma heeft 60 vaccins ontvangen en de eerste bewoner is inmiddels al ingeënt.

Carmen Cisnero Pastor ontvangt de eerste prik. (Foto: Eltime.es)

Historische prik
De eerste vaccins zijn bedoeld voor de oudjes en gehandicapten in het verpleegtehuis Nina Jaubert Centrum in Breña Alta. De 94-jarige Carmen Cisnero Pastor kreeg de eerste prik tegen het coronavirus. Het historische moment werd vastgelegd door een fotograaf en bijgewoond door zorgpersoneel.

Bang voor het prikje sloot Carmen haar ogen, toen ze haar ogen weer open deed, sprak ze de geruststellende woorden: ´Doet geen pijn.’

Over 21 dagen mag ze opnieuw haar arm ontbloten voor het ontvangen van de tweede prik. Na Carmen zullen er nog veel prikjes volgen. Het doel is dat 70 % van de eilandbewoners het vaccin voor de zomer heeft ontvangen.

Puerto Naos op 27 december 2020.

Voetbalteam Fuencaliente
Het aantal besmettingen op La Palma is nog altijd relatief laag. Na de Lockdown was La Palma lange tijd, met minder dan 10 patiënten, een van de weinige groene coronabestemming in Europa.

Twee weken geleden raakte het gehele voetbalteam van Fuencaliente besmet. En terwijl we op het eiland hoopten de status van coronavrij te behalen steeg het aantal besmettingen van de een op de andere dag naar 30 personen.

Waakzaam
In Los Llanos en Santa Cruz is het druk met bewoners die opzoek zijn naar een cadeautje voor de drie koningen. Ook in Puerto Naos was gisteren geen leeg tafeltje op het terras te vinden. Alleen de mondkapjes doen ons er aan herinneren dat we waakzaam moeten blijven.

Bron: la prensa La Palma Tekst: La Palma Info

4 gedachten over “La Palma ontvangt de eerste 60 vaccins”

 1. John Winkel

  Wij wensen jullie een goede jaarwisseling, en een veilig 2021.
  John en Anneke Winkel

 2. Dirk uit Antwerpen

  Fijn te horen dat het Pfizer vaccin dat in België mee ontwikkeld is en tevens er geproduceerd is al zo snel in La Palma is geraakt. Veel succes met de verdere en hopelijk snelle uitrol van dit vaccin. Hopelijk kunnen we tegen het najaar van 2021 opnieuw het vliegtuig nemen naar Santa Cruz de la Palma.

 3. Beste Siepko en Marjan, een heel gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar gewenst!
  En moge deze leuke blog over La Palma blijven gaan over het mooie eiland. En niet een platform worden voor algeme, al dan niet plausibele, meningen.

  1. En zo is dat, geen behoefte aan! Een fijne jaarwisseling gewenst! Afgelopen maart helaas onze eerste La Palma reis moeten annuleren, ben erg blij met de info hier! Hartelijk dank hiervoor en we hopen te komen zodra het weer mogelijk is….

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven