In de rij voor de wedkantoren

Voor de wedkantoren die een kerstlot verkopen staan lange rijen.

Volgens de staatsloterij wordt er dit jaar op de Canarische eilanden per persoon gemiddeld € 41,07 uitgegeven om een lot te kopen voor de kersttrekking.

Wedkantoor in Santa Cruz de La Palma. ( foto: elapuron)

Optimisme kopen
De bewoners van het Spaanse vasteland investeren bijna de helft meer dan de Canariërs om voor even van financiële zorgen verlost te worden. In Spanje ging er per bewoner gemiddeld € 65,66 euro over de toonbank van de wedkantoren.

Astronomisch
Het bedrag van € 41,07 dat er op de Canarische eilanden wordt uitgegeven verbleekt bij de hoeveelheid geld dat er in de provincie Castillo de León naar de Staatsloterij gaat. Het gemiddelde bedrag per bewoner van € 102,15 is astronomisch hoog als je moet rondkomen van het minimum loon.

Optelsom
Tel al dat geld van al die lootjes bij elkaar op en dan kom je op een bedrag van een half miljard euro dat er alleen al in Madrid wordt uitgegeven om een staatslot te bemachtigen. Dan zijn we hier op de Canarische eilanden nog bescheiden met 88,4 miljoen euros.

De winnaar
De grote winnaar is hoe dan ook de staat. Van het ingelegde geld van 3.6 miljard euro wordt er 70 % uitgekeerd als prijs. Blijft er over een kleine miljard voor de staatskas dat weer geïnvesteerd kan worden in bijvoorbeeld onderwijs en gezondheidszorg.

We wensen je vanaf La Palma een hele fijne en zorgeloze kerst!

Bron: Staatsloterij tekst: La Palma Info

1 gedachte over “In de rij voor de wedkantoren”

  1. Vele vele miljarden slechts een klein aantal valt dit hen ten deel.
    Laten we van een warme huiselijke Kerst genieten, heel even Corona naar de achtergrond laten verdwijnen en straks proosten op een beter tweeduizend en een en twintig. Ik wens jullie alle goeds toe.
    Dank voor je mooie updates van het afgelopen jaar, Siepko.

    Feliz Navidad y un próspero Año nuevo !

    Ingrid.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven