La Palma geniet van regenbui

Het is niet Trump, geen Biden en zelfs geen corona waarmee de kranten vandaag op La Palma openen. Het heeft vannacht geregend en dat is goed nieuws. Iedere druppel water blijft voorpaginanieuws.

Er stroomt weer water door de Barranco de las Angustias (Foto: Anna Langer)

De cabañuelos hadden het al voorspeld. We krijgen een herfst en winter met veel warme dagen en het zal iets meer gaan regenen dan in voorgaande droge jaren. De voorspelling lijkt trefzeker, hadden we dit weekeinde nog 30 graden, vannacht kwam de regen met bakken uit de hemel.

Tijdens de laatste wandeling vorige week in de Caldera waren de gevolgen van een aantal extreem droge jaren zichtbaar. Het groene op de hellingen van de erosiekrater werd hier en daar onderbroken door de kleur geel van een dorstige pijnboom.

De bomen en planten staan te genieten op het eiland. De waterreservoirs in de bergen lopen vol. En wat zou het mooi zijn als vergeten bronnen hoog in het gebergte weer water gaan geven.

Nu de bezoekers massaal thuisblijven vanwege de pandemie kunnen we op La Palma zonder spagaat en schuldgevoel iedere regendrop met gejuich verwelkomen.

Laat maar komen al die video’s van het regenwater dat door de kloof stroomt, ik kan er geen genoeg van krijgen. Geniet meer als ooit tevoren van het dragen van mijn regenjas en het weldadige geluid van vette regendruppels die uiteenspatten op de aarde.

Wolkenbreuken, hemelwater en natte voeten. Water is leven!

Tekst: Siepko Wenning Foto: Anna Langer Video: Moise
Gerelateerde artikelen: Weer op La Palma

7 gedachten over “La Palma geniet van regenbui”

 1. Lennart Heide

  Yoehoe! Ik zag o. a. een filmpje waarin de aanvoer van water tot in het bassin van Barlevento was te zien…. . Laat nog maar even wat dagen duren zou mijn voorstel zijn.

 2. Hillie van Breugel

  Fijn hoor voor jullie, wat zal het er weer fris uitzien straks. Zie er naar uit om volgend jaar weer op La Palma te zijn.

 3. De zee bij puerto de tazacorte is vandaag erg bruin.. klei en zand zijn naar beneden gestroomd… maar dat geeft niet, wij genieten ook van de regen, zijn we nl. Wel gewend in Nederland.
  De natuur gaat “shinen” hier..
  ‍♀️

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven