Groen licht voor La Palma van Duitsland en UK

Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben besloten om de Canarische eilanden te openen voor toerisme vanwege het lage percentage covid-19 besmettingen. België opende al eerder de deur naar La Palma. De verwachting is dat Nederland volgende week zal volgen.

163 vluchten per week
Na het uitroepen van de Canarische eilanden tot veilige corona-vakantiebestemming hebben de luchtvaartmaatschappijen Condor, TUI, Ryanair, Easyjet en Lufthansa opnieuw vluchten gepland naar de eilandengroep. Het gaat om in totaal 163 vluchten per week.

Opmerkelijk is dat er van alle nieuw geplande vluchten er geen enkele vlucht naar La Palma zal gaan, terwijl dit het eiland is met de laagste besmettingsgraad.

Zwarte november
Toeristische bedrijven op La Palma gaan een zwarte november tegemoet. Condor annuleerde vorige week alle vluchten met La Isla Bonita. Vanuit Engeland en Nederland wordt er ook de komende maand niet naar ons eilandje gevlogen. De kans is aanwezig dat ook vluchten van Eurowings vanuit Duitsland worden opgeheven wanneer de bezetting van de vliegtuigen niet verbeterd.

Natuur, rust en stilte 
De massa bezoekt nog altijd liever de bekende eilanden zoals TenerifeGran CanariaLanzerote en Fuerteventura. De liefhebbers van ruimte, rust, natuur en stilte zijn nog altijd een kleine minderheid waardoor het blijkbaar niet rendabel is om een de reis door de lucht naar La Palma te maken.

In afwachting besluit Nederland
Na de Duitsers zijn de Nederlanders de grootste groep bezoekers op La Palma. We verwachten dat zodra ook het Nederlandse Ministerie van BZ de Canarische eilanden tot veilige bestemming uitroept het animo om naar La Palma te reizen zal toenemen.

La Palma en corona
De kans dat bezoekers het virus op La Palma zouden kunnen verspreiden of oplopen is klein. Het aantal besmettingen is met in totaal vijf  patiënten bijzonder laag. De meeste bezoekers verblijven op La Palma in een vrijstaand landhuis en ondernemen veelal activiteiten in de buitenlucht. Er is op La Palma vrijwel geen uitgaansleven en het zwoele briesje van zee ververst de buitenlucht constant.

Tot slot nog wat cijfers
Volgens statista.com bezochten in het jaar 2019 258.000 internationale bezoekers La Palma. Op Tenerife waren dat er bijna 6 miljoen. De toeristische sector op de Canarische eilanden is goed voor ongeveer 35% van het bbp en genereert 40% van de banen.

Bron El Time Foto´s: La Palma Nieuws gemaakt in Santa Cruz de La Palma

15 gedachten over “Groen licht voor La Palma van Duitsland en UK”

 1. Annemarieke

  Juist nu zou je denken dat mensen de rust op willen zoeken en liever naar een kleiner eiland gaan. De vliegtuigmaatschappijen verkopen heel wat van hun stoelen aan touroperators die pakketreizen aanbieden en die pakketreizen zijn er niet veel voor La Palma. In deze onzekere tijd kiezen veel mensen liever voor een pakketreis omdat je dan de zekerheid van repatriëring hebt mocht de bestemming ineens een andere kleurcode krijgen. Dus dat zal een van de redenen zijn waarom voor de vliegtuigmaatschappijen vliegen op La Palma nog niet rendabel is.

 2. Veilig voor wie?
  Met de extreme besmettingstoename van dit virus in met name België en Nederland en de verwachte winterstart van het aantal chartervluchten vanuit deze en andere landen naar de relatief veilige Canarische eilanden……ik heb er geen goed gevoel bij dat de Canarische eilanden dan een grote besmetting kunnen tegenhouden. Mochten er sneltesten zijn, waarbij mensen gecheckt worden, voordat ze het vliegtuig in mogen stappen, dan kan er nog hoop zijn. Maar die afgeladen sardineblikken vol met toeristen naar zon, strand, alcohol en party…….het kan wel weer leiden tot een volledige lock-down als het massa-toerisme niet heel zorgvuldig wordt gecontroleerd, hoe vervelend het ook is.
  La Palma heeft natuurlijk een ander soort tourisme, meer verspreid en meer individueel, actief en in de buitenlucht, maar je hoopt toch dat er geen besmette (inter-insulaire) passagiers aankomen.

 3. Peter de Ligny

  Ik heb bij condor voor half december geboekt maar geen bericht gehad dat deze niet doorgaat, wel moet ik nu vanaf Frankfurt vliegen ipv Dusseldorf en een dag later.

  1. Peter, wij ook. Een omboeking van de terugvlucht. Een dag later en landen op Frankfurt i.p.v. Düsseldorf. Condor noemt dat eufemistisch een “vluchtTIJD wijziging”. Ik heb ze gebeld, een keurige nederlands sprekende meneer. Na enig aandringen krijg ik gewoon m’n geld terug. Ik zie dat niet als wijziging maar als een annulering van hun. Nou hadden wij al in februari geboekt, misschien dat dat verschil maakt.

   1. Peter de Ligny

    Dat geld terug van Condor gaat toch blijkbaar redelijk makkelijk,Ron. Zelf ga ik toch maar naar Frankfurt met de ICE en dan een hotel bij vliegveld nemen. Ik hoop nog steeds dat het gaat lukken, al krijg ik het wel benauwd van die stijgende corona cijfers.Mijn vrouw testte positief afgelopen week dus zal het zelf ook wel hebben. Dat hebben we dan in ieder geval al gehad

    1. Peter, wanneer je in Frankfurt wilt overnachten zoek dan tevoren even goed uit of je dan nog “transit verkeer” bent.
     Niet dat je straks in Duitsland in quarantaine moet….

     1. Peter de Ligny

      Plan is weer veranderd; nu reis ik vanaf Arnhem om 22:45 via Duisburg(overstappen) ICE. naar Franfurt flgh en stap daar op de directe vlucht naar SPC dus slaap in de trein. 1e klas treinkaartje voor 31,50 euro en flexibel. Verrassend voor die prijs.

 4. Overigens, voor degenen die alsnog naar La Palma willen. Voorlopig is Eurowings de enige (voor zover ik gezien heb) die rechtstreeks van Düsseldorf naar La Palma vliegt.

  Met de trein van Amsterdam naar Düsseldorf gaat in ongeveer 2 uur.

 5. Brigitte Wiers

  Helaas zijn er deze winter geen vluchten van Transavia; gelukkig wel van Tui. Dus ik kom in februari heerlijk weer een maandje naar mijn geliefde, wondermooie La Palma

 6. Wij waren op vakantie in Nederland en zijn terug gevlogen met Transavia van Amsterdam naar Gran Canaria en toen een lokale vlucht met Canaryfly naar La Palma. Ging makkelijk en vlot.

 7. Onze dochter en schoonzoon zijn afgelopen zaterdag op La Palma gearriveerd voor een 3-weekse vakantie. Evenals Agnes: met Transavia van A’dam naar Gran Canaria en daarna een binnenlandse vlucht naar La Palma. Ze waren er zeer tevreden over.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven