Migranten bereiken met boot de haven van Tazacorte

Zondagmiddag is er een boot aangekomen in de haven van Tazacorte met aan boord 24 migranten.

De bootvluchtelingen hebben de nacht doorgebracht in een tent van het leger die op de pier werd geïnstalleerd.

Senegal
De asielzoekers zijn vermoedelijk in Senegal begonnen aan de zeereis naar de Canarische Eilanden.

Vanwege de afstand van La Palma naar de kust van Afrika is het uitzonderlijk dat bootvluchtelingen op La Palma aankomen. De laatste boot met migranten uit Afrika die op La Palma aankwam was op 30 juni 2014.

De 24 mannen die zondag in Puerto de Tazacorte aankwamen, deden dat in goede gezondheid na een lange reis. Geen van de migranten is positief getest op corona.

 

Rode kruis
Het Rode Kruis heeft de leiding over de verzorging van de immigranten. De mannen worden mogelijk overgebracht naar de herberg Puntallana.

Déjà vu
De aankomst van emigranten doet veel Palmeros herinneren aan de tijd dat duizenden bewoners per boot het eiland verlieten voor een betere toekomst. Ook zij sprongen in een boot zonder goed te weten welke lange dagen van navigatie hen op zee stonden te wachten.

Bron en foto`s: El Time en El Dia

4 gedachten over “Migranten bereiken met boot de haven van Tazacorte”

  1. Steeds interssant deze nieuwtjes van La Palma. Soms droevig, soms blij, maar hoopvol! Lieve groetjes van Gerd, mama van Rob. X

  2. John Winkel

    Zou het kunnen zijn dat ze van boord zijn gegaan van een groot smokkelaarsschip? A ders kunnen ze er nooit zo goed gezond uit zien.

  3. Ik dacht dat er nooit iets gebeurde op la palma maar tegenwoordig lezen we je berichten met rode oortjes. What’s next? Overigens denk ik net als John dat ze met dit bootje echt niet uit Dakar zijn vertrokken. En dan is er natuurlijk de vraag: waarom naar La Palma? Ik kan niet wachten op het vervolg.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven