President Spanje feliciteert La Palma

De Spaanse regering feliciteert La Palma, en de resterende 47 % van Spanje, met het behalen van Fase 2. Alleen gebieden waar het coronavirus tot staande is gebracht, kunnen de komende tijd genieten van de verruiming van de maatregelen.

Restaurant Cocomar in Bombilla kondigt op Facebook aan weer open te gaan.

Fase 2
In fase 2 gaan de stranden weer open. Tazacorte en Puerto Naos zijn op dit moment druk aan het werk om de drukst bezochte stranden van La Palma te prepareren. We kunnen weer zonder tijdsrestricties wandelen in gemeentes met minder dan 10.000 inwoners.

Winkels met een oppervlakte groter dan 400 vierkante meter kunnen de deuren weer openen. We mogen van minister-president Pedro Sanchez onze vrienden weer ontmoeten, op straat, op een terras of bij elkaar thuis. We kunnen zelfs weer naar een bar of een restaurant.
Het aantal bezoekers voor bioscopen, theaters wordt verruimd tot maximaal 50 %. Uiteraard moeten we ons ook in fase 2 aan de strikte veiligheids- en hygiënemaatregelen houden.

We kunnen weer een biertje drinken bij de bierbrouwer Isla verde in Tijarafe.

Mondkapjes
Afgelopen donderdag is het verplicht om een mondkapje te dragen in gesloten ruimtes en op plaatsen waar het niet mogelijk is om een afstand tot elkaar te houden van minimaal 2 meter. Ik heb om deze reden nu altijd een mondkapje bij de hand.

Om het leven wat vrolijker te maken en ik wat bedrukt wordt van al die papieren monddoekjes heb ik bij een vriendin in Nederland een mondkapje besteld. Zij is gisteren gestart met het aanbieden van modieuze mondmaskers.

Corona en La Palma
De kans dat het coronavirus op La Palma zal toenemen lijkt me gezien de houding van de Palmeros uitgesloten. De eilandbewoners lijken een panische angst te hebben voor het coronavirus.

Alle maatregelen worden strikt opgevolgd, niet omdat men bang lijkt te zijn voor een boete maar omdat men bang is om het coronavirus op te lopen. De afgelopen week is er op het eiland geen enkele patiënt bij gekomen.

De minister president van Spanje zal trots zijn op het voorbeeldige gedrag van de bewoners op La Palma

Tafeltje reserveren in restaurant Francipani is weer mogelijk. Op de foto een creatie van kokin Heidy van de Vorst.

Inmiddels zijn de vluchten van Tui en Transavia tot half juni naar La Palma gecanceld. Het goede en hoopgevende nieuws is dat de minister van toerisme de uitspraak heeft gedaan dat Spanje voor toerisme vanaf eind juni weer open zal gaan.

Bron: prensa La Palma Foto´s: Facebook restaurants

9 gedachten over “President Spanje feliciteert La Palma”

 1. John Winkel

  Leuk van die mondkapjes. Idee: elke bezoeker via jullie site geboekt 1 mondkapje oer persoon gratis vertstrekt.

 2. niek van der Zwan

  Als de bewoners zo bang zijn voor besmetting zijn dan de toeristen nog welkom?

 3. Leuk! En nu maar hopen dat de bezoekers zich ook netjes gaan gedragen en het niet meenemen, we hopen het zo.
  Zou wel heel sneu zijn.
  Hopelijk tot oktober, nu al zin in.
  En weer bedankt voor de update

 4. Ingrid Veer

  Fantastisch nieuws en zeer zeker voor jullie Palmeros !
  Het normale leven krijgt weer vorm……… !
  De levensgenieters kunnen plannen gaan maken.
  La vida se vuelve bella y buena otra vez.
  Ingrid.

 5. We missen La Palma en haar inwoners. Hopen snel weer te mogen komen en genieten. Natuurlijk alleen als het veilig kan.

 6. Hoor net dat toeristen in Spanje per 1 Juli weer welkom zijn. Goed nieuws! Stond net op het punt mijn vakantie te annuleren, dat hoeft dan waarschijnlijk niet

 7. Monica Peeters

  Het blijft heldere, eerlijke en warme informatie over de ontwikkelingen op la Palma door Siepke en Marianne.
  Daarom is dit eiland thuis komen!

 8. Ik hoop van harte dat er weer veel toeristen komen naar La Palma.Bekijk toch even het volgende filmpje.7 billion suspects,Arte documentary onder Susan Armaiti Zinowsky op Facebook.

 9. Dank voor je fijne en informatieve Blog. Helaas blijkt daaruit dat onze vakantie van 12 t/m 23 juni in een van jullie huisjes niet kan doorgaan… hopelijk verderop dit jaar of anders volgend jaar wel. We hebben wel even contact!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven