La Palma, lockdown verlengd tot 27 april

De lockdown die in Spanje 14 maart is begonnen, is verlengd tot 27 april. De minister president Pedro Sanchez heeft al aangekondigd dat de kans groot is dat de periode van binnen blijven zal worden verlengd.

Het aantal besmettingen op het eiland is gestabiliseerd met een toename van slechts een patiënt. Het aantal staat nu op 69 patiënten.

Ufo-wolk boven Mazo
Terwijl La Palma binnen zit en vrijwel alle toeristen het eiland hebben verlaten heeft het vrijdag een dag geregend. De regen kondigde zich aan met fotogenieke lenticulaire wolken. Nieves Calderon maakt in Mazo onderstaande foto.

Harde klap toeristische sector
De coronacrisis zal de toeristische sector op de Canarische Eilanden, La Palma in het bijzonder, hard treffen. De werkloosheid is met ingang van de lockdowm met 592 mensen gestegen tot een totaal van 8486 werklozen.

Op La Palma zijn nog ongeveer 150 toeristen die er voor hebben gekozen om de lockdown op het eiland door te brengen.

Reisbureau La Palma
Ons werk om vakanties te organiseren op La Palma staat volkomen stil. In de afgelopen maand hebben we om precies te zijn nul nieuwe boekingen gemaakt. Druk zijn we nog altijd met annuleren. Een frustrerende klus waarbij ook duidelijk wordt op wat voor manier onze gasten uit Nederland en België door het coronavirus worden geraakt.

Groot en klein leed
De dochter van Richard en Carmen had zich enorm op haar eerste vliegreis verheugd en had La Palma verkozen tot onderwerp voor haar spreekbeurt. De vakantie en de spreekbeurt zijn uitgesteld tot volgend jaar mei.

Een zzp ´er annuleerde de vakantie en vertelde in de email af te zien van omboeken omdat het inkomen door het coronavirus is terug gelopen tot helemaal niets, terwijl de vaste kosten doorgaan. Een financiële tegenvaller waardoor ze dit jaar niet op vakantie zullen gaan.

Deze ochtend heb ik een huwelijksreis gecanceld. We hadden voor het aanstaande echtpaar een afwisselende rondreis met  mooie en romantische accommodaties geboekt. Het feest gaat niet door, een nieuwe datum wordt geprikt.

Hoe groot of klein het leed ook is, vrijwel iedereen sluit zijn e-mail af met de woorden:

´We zijn gezond en dat is voor nu het aller belangrijkste.`

Tekst: Siepko Wenning Foto: Nieves Calderon en El Diario

 

4 gedachten over “La Palma, lockdown verlengd tot 27 april”

 1. Ja, wat een enorme impact heeft Corona ook op La Palma en jullie in het bijzonder. En het gaat nog wel even duren, zeker als het vaste land van Spanje als uitgangspunt blijft gelden. En het is nog eens een veel strengere lockdown geworden dan het al was.
  En dan ben je wel blij dat het heeft geregend en dat die onwijs gave wolken boven Mazo even een kijkje kwamen nemen.

  Er komen andere tijden, maar het zal waarschijnlijk nooit meer hetzelfde zijn…
  Veel kracht, sterkte en gezondheid

 2. Annemarieke Verheij

  De slotzin van jullie mailers is zeker waar. Zelf heb ik 9 dagen de “milde” Corona-symptomen gehad (zo goed als zeker besmet door mevrouw met een licht verstandelijke beperking die me vol in mijn gezicht proestte..). En dan waren die milde symptomen al niet te vergelijken met een verkoudheid zodat je er geen voorstelling van kunt maken hoe erg je er dan niet aan toe bent, wanneer je op de IC terechtkomt. Ik ben zeer dankbaar dat ik er goed doorheen lijk te zijn gekomen. Dus ja, gezondheid is het allerbelangrijkste maar toch.. . wat een financieel drama wordt dit voor vele mensen.
  Ook ben ik zeer dankbaar dat mijn werk niets is afgenomen is in hoeveelheid en fulltime vanuit huis kan worden verricht. Hoe anders is dit voor velen.
  Ik heb te doen met alle mensen in de horeca, reisbranche en weet ik wat niet al meer die hun levenswerk als zand tussen hun vingers door zien glippen.
  Ik kan alleen maar toezeggen dat wanneer alles weer normaal is, ik me zo snel mogelijk zal melden voor het maken van een reservering.
  Houd moed Siepko!

 3. Ja dit is een vreselijk drama voor iedereen en met name voorde kleinere ondernemer een zzp’er. Ik hoop dat iedereen er redelijk ongeschonden uitkomt en dat iedereen op La Palma deze crisis “overleefd”. Dat we toch weer naar La Palma kunnen komen over een tijdje. Houdt moed….

 4. Gezondheid gaat voor alles, maar de mensen die afhankelijk zijn van het toerisme mogen niet vergeten worden. Wij hebben maanden geleden een verblijf met ons gezin van een paar weken geboekt, vanaf half juli, en zijn vooralsnog niet van plan te annuleren. Tenzij het echt niet anders kan. Met de annuleringsdeadline in zicht hoop ik dat er snel meer duidelijkheid komt. Per toeval kwam ik op uw site, welke ik nauwlettend in de gaten ga houden.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven