Onrust over het cancelen van terugvluchten

Alhoewel op La Palma alles onder controle lijkt te zijn, is er onder een aantal bezoekers onrust ontstaan over het cancelen van de vluchten van Transavia vanaf maandag. Tui-fly stopte zaterdag al met vliegen op La Palma.

 

Repatriëringsvluchten informatie
Transavia zal repatriëringsvluchten inzetten om de bezoekers op La Palma op te halen.

Informatie over de repatriëringsvluchten is te vinden op de update van Transavia:
https://www.transavia.com/nl-NL/update-coronavirus/

Vliegen naar La Palma onmogelijk
Onze dochter Bodee die gisteren vanaf haar werkadres in Mallorca naar huis zou vliegen, zag haar vlucht op het laatste moment gecanceld. Ook vliegen via Madrid of Barcelona bestond niet tot de mogelijkheden. Vanochtend kregen we van haar een opgelucht telefoontje toen ze haar instapkaart in handen had. In plaats van naar het zuiden gaat de reis voor haar nu richtig het noorden waar ze kan verblijven bij familie.

Onze zoon Mees heeft tot zover nog geen annulering ontvangen voor de boottrip van Gran Canaria naar La Palma en zien we mogelijk morgen wel verschijnen.

Minister Bruins momentje
Het zijn drukke dagen voor Oceaanzicht. Ik hadden vanochtend even een minister Bruins momentje. Niet dat ik van de stoel viel maar ik was even volledig gedesoriënteerd. Dacht dat de dag al bijna voorbij was terwijl de ochtend nog maar net was begonnen. Van ieder e-mail die je beantwoord komen er twee annuleringen binnen.

Boodschappen doen
Na een ultra korte siësta kon ik niet wachten om boodschappen te doen. Boodschappen doen is de enige manier om legaal het huis te verlaten. Om heel eerlijk te zijn, ik moest er echt even uit.
Marjan was al lang blij dat ik voor het eerst in mijn leven enthousiast was om boodschappen te doen en gaf die taak graag uit handen.

Onnatuurlijk gedrag
Bij de ingang van de supermarkt Hiper Dino in El Paso kreeg iedere klant handschoenen, er werd gevraagd om afstand te bewaren en om niet met elkaar te spreken.

Het was bijzonder om te zien hoe in deze verre uithoek van Europa alle eilandbewoners zich gedisciplineerd hielden aan de nieuwe maatregelen. Daar waar de Palmeros bij voorkeur de nabijheid en het gesprek zoeken was er nu gepaste afstand.

KC and the Sunshineband
Door de luidsprekers van de Hiper Dino knalde luid en duidelijk de swingende muziek van KC and the Sunshineband. ´That’s the way, a hu, a hu, I like it.’ De boodschappen zwiepten met een Epke-Zonderland-driedubbele-schroef  in de boodschappenkar.

Ik fantaseerde tussen de goed gevulde schappen van de supermarkt over het moment dat dit allemaal weer achter de rug zal zijn. De Palmeros, dat weet ik zeker, zullen dan een enorm feest organiseren en vreselijk uit hun dak gaan. Ik zal er bij zijn!

Tekst en Foto: Siepko Wenning

Informatie voor bezorgde gasten op La Palma:

Transavia heeft ons in al die 20 jaar dat we hier wonen nog nooit in de steek gelaten en dat zullen ze ook de komende tijd  zeker niet doen. Ik heb het volste vertrouwen dat Transavia de gasten die achter zijn gebleven op La Palma zal ophalen.

Het enige wat we nu kunnen doen is rustig en geduldig afwachten en de update van Transavia regelmatig bekijken.

Het is voor de meeste eigenaren van vakantiehuizen op La Palma geen enkel probleem om het verblijf te verlengen wanneer terugvliegen niet mogelijk is.

Neem contact op met het reisbureau waar je de accommodatie hebt geboekt wanneer vertrekken op de geplande dag niet mogelijk is.

Geen paniek, op La Palma komt altijd alles goed!

Vertrouw daar op en blijf gezond!

6 gedachten over “Onrust over het cancelen van terugvluchten”

 1. Fijn dat Bodee bij familie in NL kan verblijven. Hopelijk kunnen jullie Mees morgen ophalen in Santa Cruz. Bijzondere tijden voor jullie zo, met al die annuleringen. En nou maar hopen dat er binnen afzienbare tijd weer licht aan het eind van de tunnel gloort. Succes met gezond en optimistisch blijven!
  Fijn hè, boodschappen doen…

 2. Marjet Joosen

  Siepko en Marjan, veel sterkte daar, hopelijk voor korte duur. Daarna zal het druk worden voor jullie want iedereen wilt graag naar la isla bonita. Aan toiletpapier gelukkig geen gebrek. Wel balen om niet allebei de kinderen bij je te hebben. Groetjes van jullie vaste klantjes Jack en Marjet Joosen

 3. Petra en Janneke

  Beste Sipko, hartelijk dank voor je updates. Ze doen ons goed. We houden het hier in ons heerlijke huis gelukkig nog prima vol.

 4. We gaan nog niet annuleren nog even afwachten 26 juni hebben wij gepland om naar la Palma te reizen. Hoop dat dat lukt maar het belangrijkste is dat het virus uitgebannen wordt!!!
  Sterkte daar op la Palma!!

 5. Annemarieke

  En dan wordt ineens boodschappen doen bij de HiperDino een uitje waar je je op kunt verheugen als een kind wat op schoolreisje staat. Wat triest dat jullie dochter niet meer naar huis kan komen en wat een troost dat ze bij familie is. Nu maar duimen dat jullie zoon goed aankomt naar zijn lange reis.
  Heel veel sterkte gewenst in deze ongekend moeilijke situatie.

 6. Mariette Engbers

  Lieve Siepko en Marjan, bedankt voor de update en ik wens jullie alle gezondheid en veel sterkte samen in deze spannende tijd. Groetjes Mariëtte

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven