La Palma gesloten voor buitenlanders

De minister van Binnenlandse Zaken, Fernando Grande-Marlaska heeft deze middag aangekondigd dat er controles zullen plaatsvinden aan de Spaanse landgrenzen vanaf middernacht.

Alleen Spaanse burgers, inwoners van het land en grensarbeiders kunnen nog het land binnenkomen.

De regering van de Canarische Eilanden stelt voor om slechts 20 dagelijkse vluchten met het vaste land van Spanje door te laten gaan. Of er een vlucht blijft bestaan van La Palma naar Madrid wordt op dit moment nog bestudeerd.

Tui Fly heeft gisteren al een vlucht naar gecanceld. De gasten die zich nog op het eiland bevinden zullen later worden opgehaald.

Lege vliegtuigen
De internationale vliegtuigen die vandaag aankwamen waren nagenoeg leeg. Veel valt er voor deze gasten op La Palma niet te beleven. Alle winkels en restaurants zijn gesloten, alleen voor een boodschap mag het vakantiehuis worden verlaten.

La Palma is in quarantaine, de straten zijn stil, de stranden leeg, de wandelpaden gesloten.

Boodschappen met nieuwe regels
Enkele supermarkten hebben de openingstijden aangepast. Ook zijn er regels opgesteld om besmetting in winkels te voorkomen. In de meeste winkels zijn winkelwagentjes en karren weggehaald en wordt gevraagd om zelf een tas mee te nemen. Bij de kassa wordt nadrukkelijk gevraagd om een meter afstand te bewaren en om te betalen met een pinpas.

Streng toezicht politie
De politie ziet streng toe op het handhaven van de maatregelen. Wie gebruikt maakt van de openbare weg wordt staande gehouden en zal zijn reis moeten verantwoorden.

Om enkele gasten van Oceaanzicht de reis mogelijk te maken van een vakantiehuis in Tijarafe naar Puerto Naos heb ik ze een verklaring in het Spaans gestuurd met een stempel en een handtekening. De gasten zijn tegen de avond aangekomen bij hun vakantiehuis waar de sleutel onder de steen lag, dit om contact met andere mensen te voorkomen.

Het aantal coronapatienten op La Palma is niet gestegen en staat op vijf actieve gevallen, alle patiënten zijn aan de betere hand.

Bron: la prensa La Palma Afbeeldingen: Eltime.es y Spar

7 gedachten over “La Palma gesloten voor buitenlanders”

 1. ook voor jullie sterkte en gezondheid toegewenst.
  zijn rare tijden die wel een tijdje zullen gaan aanhouden waarschijnlijk

 2. onvoorstelbaar dat dit ook zo toeslaat op La Palma. Twee maand geleden nog erg genoten van alles wat ons bekende eiland te bieden heeft. De beelden van toen en de afgelopen 12 mooie vakantie periodes lopen als een film door het hoofd en kan absoluut niet inbeelden dat nu alles lam ligt. Veel sterkte allemaal vanuit Vlaanderen.

 3. Stroobants

  Wij zijn het koppel dat van de vakantiewoning in Tijarife naar een woning in Puerto Naos moest rijden. Deze reactie om te vertellen dat we hierbij fijn en perfect zijn geholpen door Oceaanzicht. Heel hard bedankt hiervoor.
  PIeter en Gaby.

 4. Hallo, mogen er nu nog vliegtuigen landen met toeristen ? Bij Transavia kan je voor morgen en vrijdag nog gewoon een vlucht boeken..!?
  Max

  1. Wat zegt je verstand?
   Buiten dat lezen al antwoord geeft: “ Alleen Spaanse burgers, inwoners van het land en grensarbeiders kunnen nog het land binnenkomen.”

   1. Het gaat mij om het feit dat Transavia geen vluchten met vakantiegangers annuleert.

    1. Dan blijft mijn reactie hetzelfde. Er zullen enkele La Palmezen hiernaartoe vliegen en dan vliegt er een vol toestel terug naar Schiphol.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven