Coronavirus zorgt voor lege straten op La Palma

De maatregel die de Spaanse regering afgelopen nacht heeft laten ingaan om het coronavirus te stoppen wordt gevolgd door de overgrote meerderheid van de eilandbewoners.

Door de straten van Santa Cruz de La Palma reden deze ochtend auto’s van de Nationale Politie. Via het omroepsysteem werd het volgende bericht aangekondigd: “Let op, let op! De Nationale Politie spreekt tot U. Burgers die zonder geldige reden op weg zijn, zijn verplicht en om onmiddellijk naar hun huis te gaan. We worden geconfronteerd met een ernstige noodsituatie op het gebied van gezondheid. Gracias! “

Eilandbewoners houden ruim afstand van elkaar in de rij voor de supermarkt.

Maatregelen regering
De maatregelen van de regering komen er in het kort op neer dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de publieke weg behalve als deze wordt gebruikt voor het vervoer naar een supermarkt of apotheek.

Bezoekers die vandaag zijn aangekomen op La Palma mogen vanaf het vliegveld naar het geboekte onderkomen rijden. Ook de rit naar het vliegveld om te vertrekken is toegestaan. Alle restaurants, bars, wandelpaden, terrassen e.d. zijn gesloten.

Bij vijf bewoners is op La Palma het coronavirus aangetroffen. Vier patiënten zitten thuis in quarantaine en een vijfde patiënt is opgenomen in het ziekenhuis.

Annulering vluchten naar La Palma
Tui Fly heeft vandaag zijn vlucht naar La Palma geannuleerd. Ook Sunweb heeft zijn reizen naar La Palma gestaakt. Of Transavia zijn vlucht voor de komende dinsdag zal annuleren is op dit moment nog niet bekend.

Vanwege ingrijpende maatregelen om verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan, is het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland om alleen naar Spanje te reizen wanneer dat strikt noodzakelijk is. Het advies geldt ook voor de Canarische eilanden.

Onzekere tijd voor gasten op La Palma
Voor de gasten die op dit moment op La Palma zijn, is er grote onzekerheid of ze straks gebruik kunnen maken van de geplande terugvlucht. Gasten die gepland staan om de komende weken naar La Palma te komen annuleren massaal hun vakantie. Actuele informatie over het doorgaan van de vluchten van Transavia naar La Palma vind je op de volgende link

Word vervolgd en Blijf Gezond!

La Palma Nieuws Foto: Facebook Nanneke Boers
Gerelateerde artikelen: coronavirus-la-palma 14 maart

1 gedachte over “Coronavirus zorgt voor lege straten op La Palma”

  1. Sinds jaren is La Palma ons favoriet eiland. We kennen het vrij goed en vinden het vakantieplek nr 1. Door omstandigheden zijn we de laatste 3 jaar niet meer op LP geweest. Dat wil niet zeggen dat we er niet regelmatig over dromen. Onlangs nog zag ik onszelf al wegvluchten naar La Palma. Jammer dat dit nu niet meer aan de orde is. We zullen het moeten ondergaan allemaal en hopen op t beste. Tot ziens La Palma in betere tijden.
    Heel veel groeten en bedankt voor de update,
    Carine Campo
    België (Antwerpen)

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven