Coronavirus La Palma vervolg

De regering van Spanje beperkt vanaf maandag alle bewegingen over het hele nationale grondgebied om het coronavirus in te dammen.

Er mogen vanaf maandag alleen nog uitstapjes worden gemaakt naar de supermarkt, de dokter, het werk, de bank en om benzine te tanken. Ook kun je het huis nog verlaten om voor kwetsbare mensen te zorgen. Kerken mogen open blijven, hoewel de regering er bij de priesters op aandringt om mensenmassa’s te vermijden.

Minister-president van Spanje Pedro Sánchez

Vervoersdiensten zullen blijven rijden, zowel openbaar als privé, om de mobiliteit van burgers onder de toegestane omstandigheden te behouden.

De maatregel treedt in werking op maandag 16 maart om 8.00 uur en duren 15 dagen.

Meer vragen dan antwoorden
De snelle ontwikkelingen en nieuwe maatregelen roepen veel vragen op bij verontruste vakantiegangers. Onze mailbox loopt vol met vragen zoals: ´We verblijven op La Palma en zijn onzeker of we straks nog wel terug kunnen vliegen? Wat raad je ons aan?’ We maken ons zorgen om naar La Palma te vertrekken, wat moeten we doen?’ ´Hoe ziet mijn vakantie eruit als ik vanaf maandag niet vrij kan reizen over het eiland?`

Het is onmogelijk om op alle vragen een antwoord te geven. Wat vandaag de waarheid is, kan morgen al weer achterhaald zijn.

Voor nu is het belangrijkste Blijf Gezond!

La Palma Nieuws Foto: Eldiario

9 gedachten over “Coronavirus La Palma vervolg”

 1. Karel Derickx

  Beankt Siepke
  Net op tied weg…of niet???? Tis mar net hoe ie ut bekiek!
  Groetn vanaf de Veluwe ok an Marian
  Karel en Tineke

 2. Anita Harteveld

  Over straat of door de bergen wandelen mag dus ook niet meer?

 3. Bedankt voor uw duidelijke informatie Siepko !
  We volgen de blog op de voet

 4. Joop Arnoldus

  Ha Siepko en fam helaas loopt het leven soms anders dan we verwachten,, we zujn verlopig niet van dit virus af,, maar met een sterke discipline kan de kentering misschien wel eerder zijn intrede brengen dan we verwachten,,,, DISCIPLINE daar draait het om. We hopen dat het jullie snel beter gaat en daarom hartelijke groetjes uit Haaksbergen

 5. Premier Sánchez heeft zojuist de noodtoestand uitgeroepen in Spanje! Gaat nu al om middernacht in ipv maandag. Spanjaarden moeten 15 dagen thuis blijven. Geen woord over toeristen wat die moeten doen. Mogen wíj ons huis nog wel uit en mogen we nog in onze auto rondrijden? Worden er nu toch wel zenuwachtig van.

 6. Onze vlucht naar La Palma van vanmorgen is zelfs geannuleerd, dus dan is er geen keuze meer

 7. In aanvulling op mijn vorige bericht: sinds vannacht gelden er ook duidelijke regels voor toeristen. Ze mogen hun hotel/accommodatie niet meer uit, zich niet meer verplaatsen en niet meer met de auto rondrijden. Alleen een bezoek aan dokter, apotheek of supermarkt is nog toegestaan. Wie zich toch op de weg bevindt moet kunnen aantonen waarom. Terugrijden naar het eigen land of naar het vliegveld voor de terugtocht is een uitzondering. Maar of en wanneer er een vliegtuig vertrekt? Op overtreding van de maatregelen staan hoge boetes. De enige conclusie die ik kan trekken is dat alle toeristen worden gedwongen om in hun huidige locatie te blijven zolang de noodtoestand duurt. Verre van leuk, maar als we daardoor gezond kunnen blijven, is het even niet anders. Iedereen veel sterkte. Alles valt na te lezen op spanjevandaag.com

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven