Caldera wandeling voor een deel afgesloten

Slecht nieuws voor alle wandelaars die de komende week naar La Palma komen om de wandeling te maken naar het hart van de Caldera de Taburiente.

Een nieuwe landverschuiving in de erosiekrater heeft het wandelpad naar het hart van de krater ter hoogte van de Reventon PR LP-13 onbegaanbaar gemaakt.

Herstel werkzaamheden
Er wordt op dit moment hard gewerkt om het pad de Reventon te herstellen. Een gevaarlijk karwei in een onstabiel gebied waardoor het herstel traag verloopt.

Bezoekers van de Caldera worden dringend verzocht het verbod om af te dalen over de Reventon te accepteren. Het risico op een ernstig ongeval is groot is, zowel voor de wandelaars als voor de werknemers die onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

Twee alternatieven
Er zijn twee wandelingen mogelijk in de Caldera de Taburiente:
Optie 1: Van Los Brecitos naar de camping Taburiente en terug. De wandeling kan vanaf Taburiente worden verlengd met een bezoek aan de waterval Fondada.
Optie 2: Vanaf de parkeerplaats Lomo de los Caballos door de kloof Angustias naar de Cascada de Colores, de gekleurde waterval en terug. Echter, de waterval staat momenteel droog.

Het wandelpad kan mogelijk binnen vijftien tot twintig dagen worden heropend als er geen tegenslagen of onderbrekingen zijn.

De Caldera de Taburiente is de grootste erosiekrater ter wereld. De krater van de Caldera is niet ontstaan door één vulkaan eruptie maar door erosie. Een groot aantal vulkaan erupties deed de Caldera groeien tot een onstabiele berg met een hoogte van meer dan 3 kilometer hoog. En toen stortte de berg in elkaar, het vulkanische puin ligt al meer dan een miljoen jaar voor de kust van Tazacorte in de Atlantische Oceaan. In de jaren na het afglijden van de top in zee volgden er meerdere landverschuivingen. 

Bron: Senderos de la Palma Video: Oceaanzicht
Gerelateerde informatie: wandelroutes/caldera-de-taburiente/
Natuurgebieden La Palma

 

2 gedachten over “Caldera wandeling voor een deel afgesloten”

  1. Jack en Marjet Joosen

    Gelukkig hebben we deze wandeling vorig jaar weer gemaakt, super mooie ervaring. Jammer voor de mensen die voor de eerste keer komen. Maar er zijn nog zoveel mooie wandelingen , zelfs wij na zo’n 15 keer op dit eiland te zijn geweest vinden nog altijd nieuwe routes.

  2. Nelleke van der Weele

    Dank je wel Siepko voor dit bericht, we verleggen onze koers .

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven