Fuencaliente krijgt aan marine observatorium

Om de klimaatverandering te onderzoeken komt er een marine observatorium voor de kust van Fuencaliente.

Het observatorium wordt geplaatst in de oude vuurtoren bij de zoutvelden. De locatie is volgens de universiteit van Laguna “een unieke plek in de wereld” vanwege de fysisch-chemische eigenschappen van de kust.

Onderzoekcentrum in de oude vuurtoren van Fuencaliente.

Door de vulkanische activiteit ontstaat CO2 waardoor het zeewater verzuurd. Het proces van verzuring, dat in het zuiden van La Palma op natuurlijke wijze ontstaat, zal in de toekomst door de klimatologische veranderingen in de oceanen plaatsvinden. Tijdens het onderzoek zal op basis van de onderzoeksgegevens een voorspelling worden gedaan van de gevolgen van de verzuring van de oceanen.

De Amerikaanse basis in Puerto Naos.

Mysterieuze onderzoekscentrum
En terwijl ik dit artikel las moest ik denken aan het mysterieuze onderzoekscentrum dat in Puerto Naos heeft gestaan. Het centrum werd gebouwd in 1963 en had tot doel om de geluiden te bestudeerd van walvissen.

Het onderzoekscentrum behoorde in werkelijkheid tot de marine van de Verenigde Staten en ontwikkelde in het midden van de “koude oorlog” de systematische detectie van Russische onderzeeërs.

In 1971 ontdekten de Amerikanen als eerste de toenemende vulkanische activiteit op de  bodem van de oceaan in het zuiden van La Palma. Niet veel later vond de eruptie plaats van de vulkaan Teneguia.

Bron: El diario Foto vuurtoren: La Palma Nieuws, Onderzoekcentrum Puerto Naos onbekend.

1 gedachte over “Fuencaliente krijgt aan marine observatorium”

  1. OnderzoekscentrumPuerto Naos. Meer info? En waar is dat huis gelegen? Ik hoorde reeds verhalen van Palmero’s van ondergrondse basis en zelfs van vliegende schotels dat vissers vertellen te hebben zien opstijgen vanuit ondergrond in zee!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven