Burgemeester wil maatregelen tegen hippies

De burgemeester van Tijarafe roept op tot maatregelen tegen hippies die een alternatief leven op het eiland leiden en de wet overtreden.
Marcos Lorenzo heeft de kwestie aan de orde gesteld tijdens de eilandvergadering van gemeentes.

Lorenzo wijst erop dat de aanwezigheid van hippies, meestal van buitenlandse nationaliteit, die kleine diefstallen plegen uit volkstuinen en verlaten schuurtjes bezetten en probleem is in de regio TijarafePuntagorda en Garafía.

#Soy un hippie. Ik ben een hippie!

“Het lijkt erop dat we eraan gewend zijn geraakt dat dit normaal is, dat sommige hippies hun alternatieve leven op La Palma komen leven, wat ik respecteer, maar zonder de wet te overtreden en de rechten van andere mensen te schenden,” benadrukt de burgemeester.

Het probleem is volgens Marcos Lorenzo dat de hippies met andere hippies communiceren om naar La Palma te komen omdat de hippies hier worden getolereerd.

Het duurde niet lang voordat de eerste reacties verschenen op sociale media: Iedereen is het er over eens dat ook hippies zich aan de wet moeten houden, maar dat geldt ook voor de eilandbewoners. De krant La Voz is verbluft en vooral bezorgd door de xenofobe en manipulatieve vooringenomenheid van de burgemeester.

Voor het gemeenthuis van Tijarafe werd geprotesteerd door één hippie.

Bron: El Time Foto: Whatsap cultuurgroep

1 gedachte over “Burgemeester wil maatregelen tegen hippies”

  1. Ik heb de reactie van Tomas Ramos in de krant La Voz over die burgemeester gelezen. Wat een held!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven