Teawijn van La Palma dreigt uit te sterven

De rode wijn die gerijpt wordt in vaten van de pijnboom wordt op La Palma Vino de Tea genoemd.

De teawijn wordt in kleine hoeveelheden op traditionele wijze gemaakt in het noordelijke deel van La Palma.

 

Specifieke smaak
De houten vaten waarin de teawijn wordt gerijpt, is gemaakt van de inheemse dennen op het eiland en bevatten veel hars. Het is de hars die deze wijn zijn specifieke smaak geeft.

De teawijn staat op het punt van uitsterven. Er zijn maar weinig wijnliefhebbers die de typische smaak van deze traditionele wijn kunnen waarderen. De consumptie neemt af en steeds minder wijnboeren gebruiken teahouten vaten.

Traditionele wijn een lokaal erfgoed
Er gaat volgens de eilandregering een traditionele wijn, een producten van lokaal erfgoed verloren en dat terwijl de markt van cultureel toerisme en wijntoerisme groeiende is.

Teawijn zou volgens de eilandregering moeten worden gepromoot vanwege de groeiende markt van cultureel en wijntoerisme.

 

Dat de teawijn van La Palma om zijn smaak minder wordt gewaardeerd doet er niet toe.

Bron: Eldiario Afbeeldingen: Ader en Vega Norte
Gerelateerde artikelen: de-malvasia-van-la-palma-beste-wijn-canarische-eilanden

2 gedachten over “Teawijn van La Palma dreigt uit te sterven”

  1. Joop Arnoldus

    Wij ook,,, groetjes Joop en Nelleke hoop dat het goed gaat met jullie

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven