Het bruisende culturele aanbod op La Palma

Deze week ontving ik een email met een tip van Kok de Koning:

´Misschien is het informatief om in jouw reisgids over La Palma te vermelden dat er tijdens de feesten van Tijarafe allerlei activiteiten plaatsvinden met folkloristische en Latijns-Amerikaanse live muziek.’

´Op de zondag 1 september zijn we naar een interessante muziekavond geweest: Festival International de Punto Cubano. Ik kende deze bijzondere improviserende stijl uit Cuba maar had het nog nooit live gehoord.

´Op woensdag 4 september was er een Fiesta Cubana met twee live orkesten, die ik helaas heb gemist.`

´Vrijdag 6 september een avond met Mexicaanse muziek bezocht in de aangename setting van het versierde kerkplein van Tijarafe. Naar de Danza del Diablo zijn we uiteindelijk niet meer gegaan.`

Kok de Koning heeft helemaal gelijk. Het zou geweldig zijn om alle feesten en culturele activiteiten te vermelden in de reisgids. De gids over La Palma zou dan wel twee keer zo dik worden. Het culturele aanbod op een eiland met nog geen 90.000 inwoners is overweldigend.

Culturele keuzestress 
Terwijl er in Tijarafe gedanst kon worden op Cubaanse muziek werd er op de Plaza de España van Los Llanos een verhaal voorgedragen tijdens het Festival Hispanoamericano de Escritores, het festival van Spaanse schrijvers. De Nobelprijswinnaar voor literatuur Vargas Llosa is een van de sprekers die dit jaar die voor dit festival de reis naar La Palma heeft gemaakt.

Ik heb deze zaterdagavond overwogen om een masterclass piano te bezoeken met de meesterpianist Friedemann Rieger in El Paso maar ben uiteindelijk niet gegaan. Ik had ook kunnen kiezen voor een rondleiding door het vestingwerk El Castillo. Deze historische rondleiding was perfect te combineren geweest met een theatervoorstelling van de Belgische theatermaker Asier Etxeandía in Santa Cruz.

In Los Cancajos was een event met tapas en een Dj die plaatjes draaide. In Los Sauces vond op hetzelfde moment een optreden plaats van de popgroep Los Coquillos.

De charme van La Palma is dat je als bezoeker een eilandbewoner onder de eilandbewoners bent. Raadpleeg voor je bezoek aan het groene eiland  de culturele agenda en maak deel uit van het bruisende eilandleven.

Tekst: La Palma Nieuws
Gerelateerde Links: Cultureel La Palma
La Revista La Palma, met de culturele agenda.
Gebruik Google Translate om je te informeren wanneer je geen Spaans spreekt.

1 gedachte over “Het bruisende culturele aanbod op La Palma”

  1. Dit gaat heel modern in de richting van FOMO (fear of missing out) :-)

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven