Geiten worden ingezet tegen bosbranden

La Palma start met een proef waarbij geiten zullen worden ingezet om bosbranden te voorkomen.

Toevallige ontmoeting met geiten. Wie heeft er voorrang? In het verkeer heeft steigend verkeer voorrang op dalend verkeer.

De eilandraad heeft een boer in Garafia een vergunning gegeven om 200 geiten te laten grazen in een natuurgebied in het noorden van La Palma.

Wanneer de proef de brandveiligheid verbetert, met maximaal respect voor de natuurlijke omgeving en de rijke biodiversiteit van het eiland, wordt het aantal proefgebieden uitgebreid.

Op La Palma brengen de meeste boeren het eten naar de geit.

Het gebied tussen Lomo de Machín en de Lomo de Garafia zal twee maanden per jaar, tussen de late zomer en de vroege herfst, worden begraasd.
Geiten zullen het aantal droge planten verminderen waardoor de kans op bosbranden wordt verkleind. De intensiteit van de vlammen wordt vertraagd waardoor de brand beter bestreden kan worden.

Tegelijkertijd draagt het bij tot de bevordering van de veehouderij, de ontwikkeling van het platteland en het stimuleert de lokale en circulaire economie.

De geitenboer zal te allen tijde verantwoordelijk zijn voor de controle en monitoring van de dieren in de toegewezen gebieden.

Bron: El diario La Palma

3 gedachten over “Geiten worden ingezet tegen bosbranden”

  1. piet wijdenes

    ik hoop dat het een succes gaat worden, goed voor de veehouders en goed voor de natuur, prachtig.

  2. marc smout

    Een bedenkelijk project ; geiten vreten namelijk alles kaal en horen niet thuis in een natuurgebied.

  3. Karel Derickx

    Een goede zaak; in natuurgebieden vreet de mens meer kaal dan de geit!!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven