Zijderoute in El Paso

El Paso wil een ‘zijderoute’ creëren om toeristen uit Azië aan te trekken.

Een van de banden die het verre Oosten onderhoudt met La Palma dateert uit de late jaren 70, toen de  schrijfster San Mao haar man verloor door een tragisch ongeval in Barlovento. Het stoffelijke overschot werd op La Palma begraven.

Bezoek uit China voor het zijdemuseum in El Paso.

De boeken van de schrijfster San Mao worden gelezen in Taiwan, China, Japan en Zuid-Korea. Tot op de dag van vandaag zijn er lezers van San Mao die La Palma bezoeken om het graf van haar man te bezoeken.

Zijde gemaakt in de werkplaats van het zijdemuseum in El Paso.

Chinees geheim
Op 20 augustus kwam een delegatie van San Mao naar La Palma. Er werd een bezoek gebracht aan de Cumbrecita en het zijdemuseum in El Paso waar ze werden ontvangen door de burgemeester en de wethouder van toerisme.

De zijderoute verbinding, die China met La Palma verbond met een netwerk van kooplieden van de Chinese zijdehandel was een geheim dat alleen de Chinezen kenden. In El Paso werden alle processen doorlopen van het kweken van zijderupsen tot het maken van zijde. De zijde gemaakt in El Paso werd verkocht als zijde uit China.

Werkplaats zijdemuseum Las Hilanderas.

De burgemeester van El Paso is van plan alles in het werk te stellen om Aziatische toeristen naar zijn dorp te halen.

Bron en foto: el diario en het zijdemuseum
Gerelateerde link: Zijdemuseum 
San Mao
Gemeente El Paso (NL)

1 gedachte over “Zijderoute in El Paso”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven