Kazerne zorgt voor overlast

Schietoefeningen op het terrein van de kazerne ten noorden van de badplaats Los Cancajos zorgen voor overlast.

De stichting Tedote, die opkomt voor de belangen van gasten en hoteleigenaren op La Palma, is bezorgd over de negatieve gevolgen van de geweerschoten voor toeristencentrum Los Cancajos.

Hoteleigenaren hebben de stichting gevraagd om te bemiddelen met de staat. Het voorstel is om de schietoefeningen te verplaatsen naar een andere locatie of een afgesloten schietgalerij te realiseren.

De hotelhouders geven aan dat het krachtige, scherpe geluid van vuurwapens een negatieve invloed heeft op het welzijn van de gasten in Los Cancajos. ┬┤De gasten komen voor een ongestoorde en rustige vakantie, iets wat onmogelijk is in het licht van de beschreven situatie.`

De klacht van deze hotelier beroepen zich op artikel 45 van de Spaanse grondwet dat het recht garandeert te genieten van een rustige omgeving, vooral als het gaat om gevoelige activiteiten zoals ziekenhuizen, scholen, recreatie- en ontspanningsfaciliteiten en woonwijken.

Bron en foto: La Palma Ahora

1 gedachte over “Kazerne zorgt voor overlast”

  1. Marc Smout

    We hebben in die kazerne ooit overnacht omdat het vliegveld gesloten was door stormweer; er waren nog een 20tal militairen die heel vriendelijk en behulpzaam waren . Blijkbaar werden er wel eens meer gestrande toeristen opgevangen. De kazerne is schitterend gelegen , strategisch en toeristisch !

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven